Χάρτης ECDC Ελλάδα: Παραμένει «πράσινη» στον δείκτη θετικότητας

Η χώρα μας έχει μπει σε κρίσιμη φάση καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού των τελευταίων ημερών παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση. Η μετάλλαξη του κορονοϊού όπως λένε οι ειδικοί βρίσκεται σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με την κίνηση της αγοράς και το άνοιγμα των σχολείων όλο αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο τα νέα που έρχονται για άλλη μια φορά από την Ευρώπη είναι αισιόδοξα.

Θετική παραμένει, σε γενικές γραμμές, η εικόνα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τις δυο εβδομάδες που προηγήθηκαν της 4ης Φεβρουαρίου.

Η σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, είναι πως μοναδική «πράσινη» περιφέρεια στη χώρα μας, στο συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας, είναι τα νησιά του Ιονίου, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα είναι «πορτοκαλί». Θυμίζεται πως στον χάρτη που είχε αναρτήσει το ECDC στις 28 Ιανουαρίου, «πράσινες» ήταν επίσης η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.

Χάρτης ECDCΧάρτης ECDC

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ