Χαλκιόπουλο δράστες: Προφυλακιστέοι οι τρεις άνδρες

Σήμερα απολογήθηκαν στον ανακριτή του Αγρινίου οι τρείς φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 91χρόνου στο χωριό Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας και της σοκαρισμένης 85χρονης συζύγου του, που βρέθηκε δεμένη δίπλα του μετά από 5 ημέρες! Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Αγρινίου οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στις 8 Ιανουαρίου στην κοινότητα Χαλκιόπουλο, από την οποία επήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα.

Μετά τις πολύωρες απολογίες των κατηγορουμένων ακολούθησε διάσκεψη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, όπου αποφασίσθηκε ομόφωνα η προφυλάκιση και των τριών. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι οι εντολείς τους αρνούνται όλες τις κατηγορίες, ενώ κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας κατέθεσαν πέντε μάρτυρες προς υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, την προηγούμενη εβδομάδα, άνδρες λήστεψαν σπίτι ηλικιωμένων στο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας και έδεσαν τους δύο ενοίκους του σπιτιού. Συγκεκριμένα, οι δράστες άφησαν δεμένους τους ηλικιωμένους, στο κρεβάτι τον άνδρα και σε καρέκλα τη γυναίκα. Ο 91χρονος δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή. Η 85χρονη, που βρέθηκε δεμένη στο σπίτι της, νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση από όσα συνέβησαν σε εκείνη και στον άνδρα της.

«Πρόκειται για ένα τυπικό ζευγάρι ηλικιωμένων του χωριού. Έπαιρναν τη σύνταξή τους, είχαν τον κήπο τους, είχαν το σπίτι τους, μία μονοκατοικία που είχαν πάρει τότε που έδιναν τις αντιπαροχές στο χωριό και ζούσαν μόνοι, γιατί είχαν χάσει τον γιο τους. Όποιος τους επιτέθηκε, γνώριζε ότι ζούσαν μόνοι. Ένας άγνωστος δεν θα πήγαινε έτσι στοχευμένα, από κάπου γνώριζαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού, Βασίλης Ταλιούρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ