Χαλάνδρι: Στο δημαρχείο υψώθηκε η σημαία της Παλαιστίνης

Η σημαία της Παλαιστίνης ανεμίζει από χθες έξω από το δημαρχείο Χαλανδρίου. Για «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης» κάνει λόγο ο δήμαρχος της πόλης.

Τη σημαία της Παλαιστίνης είδαν έξω από το δημαρχείο Χαλανδρίου όσοι έτυχε να περάσουν από τον δρόμο που βρίσκεται μπροστά απ’ αυτό. Το θέμα σχολιάστηκε εκτενώς στα social media, με τον δήμαρχο της πόλης, Σίμο Ρούσσο, να εξηγεί σε ανάρτησή τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε στο δημαρχείο η σημαία της Παλαιστίνης.

Με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό, ενώ αναφέρεται στην εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται ξανά αυτές τις μέρες, ο Δήμος Χαλανδρίου ύψωσε σήμερα την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την «Νάκμπα», όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης.

Στην «Νάκμπα» συνοψίζεται η «καταστροφή», η «Παλαιστινιακή έξοδος», η ιστορία ενός λαού που μέσα σε περίπου 2 χρόνια (1947-1949) έμεινε χωρίς πατρίδα και χωρίς ελπίδα επιστροφής στις εστίες του. Η αποχώρηση των Βρετανών, η ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ο πόλεμος, η ταπείνωση και κυρίως ο ξεριζωμός. Η ιστορία του άλυτου εδώ και 73 χρόνια παλαιστινιακού ζητήματος, που μετρά χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ