Αύξηση κρουσμάτων – Ελλάδα: “Επαναφορά των μέτρων”, ζητά ο Καπραβέλος

Αύξηση κρουσμάτων – Ελλάδα: Ο κ. Καπραβέλος μιλάει για την αύξηση κρουσμάτων σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε το πρωί της Τρίτης 9 Αυγούστου, στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA». Ο γιατρός αναφέρθηκε στην επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και στην έξαρση των επαναλοιμώξεων, ενώ δεν άφησε εκτός το ενδεχόμενο επιστροφής των μέτρων προστασίας.

Αρχικά έκανε σύγκριση ανάμεσα στα στατιστικά νούμερα του 2021 και του 2022, δείχνοντας ότι τα φετινά νούμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και πως ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ: «Έχουμε ανάγκη να νιώσουμε πιο ελεύθεροι, ωστόσο η πανδημία δεν έχει τελειώσει, τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Κάθισα και είδα τα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησα κιόλας, και είδα ότι ο περσινός Ιούλιος έκλεισε με 400 νεκρούς, ενώ ο φετινός πάνω από 1.000 νεκρούς. Βάσει των στατιστικών του 2020, οι μηνιαίοι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους 500. Εκτοξεύτηκαν στους 1.300 το 2021 και το 2022 ο μέσος όρος των θανάτων είναι πάνω από 1.300. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα, αλλά ούτε και στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

suntagma 1

Έξαρση των κρουσμάτων

Όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων ο κ. Καπραβέλος επισήμανε αυτή οφείλεται στη χαλαρότητα των μέτρων. «Οφείλεται στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Το βλέπω παντού, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας, μάσκες δεν υπάρχουν πουθενά, οι άνθρωποι συνωστίζονται, βλέπουμε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ηλικιωμένων έχουν κάνει την 4η δόση. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, χάνεται η ανοσία μετά από κάποιον καιρό. Στο νοσοκομείο δεν έχουμε «τσουνάμι», είναι ακόμα διαχειρίσιμο», είπε.

Σχετικά με τα μέτρα και την επαναφορά τους ο γιατρός είπε χαρακτηριστικά ότι «Για την ασφάλειά μας, θα έπρεπε να επανέλθουν οι μάσκες, οι εμβολιασμοί για να τιθασεύσουμε αυτόν τον ιό. Στην ιατρική δεν διδαχθήκαμε τον θάνατο, κανείς δεν μπορεί να τον προβλέψει. Οι θάνατοι είναι θάνατοι, είναι απώλεια ανθρώπινης ζωής κα μάλιστα μπορούσαν να αποτραπούν. Μπορούμε ακόμη να αποτρέψουμε θανάτους».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ