Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Ηλία Νικολακόπουλο

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς και φίλοι, λένε αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Ηλία Νικολακόπουλο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 75 ετών.

Η πολιτική κηδεία του πολιτικού επιστήμονα πραγματοποιείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, και το παρών δίνουν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Παρόντες είναι επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, Παναγιώτης Παναγιώτου (Παν-Παν), Γιώργος Τσίπρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δανάη Κολτσίδα, Κώστας Πουλάκης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Στέφανος Τζουμάκας, οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Παύλος Τσίμας, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Οι γονείς του ήταν πολιτικοί εξόριστοι. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Βαρβάκειο και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Ακόμα, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρία Πιθανοτήτων στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών, ο Ηλίας Νικολακόπουλος συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Ο ίδιος αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες και διατηρούσε την εκπομπή ιστορικού περιεχομένου «Στο Κόκκινο». Επίσης, υπήρξε πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ