Αύριο η επιστολή Σαρηγιάννη σε Μητσοτάκη – Τσιόδρα για το lockdown

Τη μελέτη του σχετικά με τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Ομικρον θα στείλει στον πρωθυπουργό αύριο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με την οποία θα προτείνει lockdown, πιθανότατα από τις 3 Ιανουαρίου, ημερομηνία στην οποία στάθηκε ο ίδιος χθες με δηλώσεις του.

Lockdown προτείνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης λόγω της μεταδοτικότητας που χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Ομικρον. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ γνωρίζει ότι είναι δύσκολη η διαχείριση μιας τέτοιας απόφασης, ωστόσο εξήγησε ότι θα μείωνε τη μετάδοση του ιού. Ο κ. Σαρηγιάννης αποκάλυψε, μάλιστα, ότι θα στείλει αύριο στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη μελέτη του και την πρότασή του.

«Προτείνω το lockdown με την έννοια ότι το lockdown έχει δυνατότητα μείωσης μετάδοσης του ιού. Οποιουδήποτε ιού και φυσικά και του στελέχους Ομικρον. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τις επιπτώσεις του. Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να δει: Υπάρχουν μια εναλλακτική ή ενναλακτικές δέσμες μέτρων που να δίνουν το ισοδύναμο αποτέλεσμα ως προς τη μείωση της δυνατότητας μετάδοσης του ιού με ένα lockdown;», είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Αυτή είναι η ανάλυση που κάνουμε. Δεν έχω στείλει ακόμα την ανάλυση στον πρωθυπουργό, κάτι το οποίο θα κάνω αύριο. Θα στείλω στον κ. Τσιόδρα και στον κ. Ζαούτη».

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι σημαντική η ποσότητα της μετάλλαξης Όμικρον, που ανιχνεύθηκε στα λύματα της Θεσσαλονίκης, δεν είναι πολύ μεγάλη και προς το παρόν δεν υπάρχει αναστροφή της πορείας των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, όμως αναμένεται να έχουμε αυξητική πορεία τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το τέλος του χρόνου, βάσει του υπολογιστικού μοντέλου θα έχουμε σε όλη την χώρα πάνω από 6.000 κρούσματα ημερησίως, λόγω της μετάλλαξης Ομικρον».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ