Αττικό Νοσοκομείο: Έκλεψαν λάπτοπ και σκληρούς δίσκους με στοιχεία καρκινοπαθών

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για κλοπή laptop και σκληρών δίσκων από το Αττικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε επίσης ότι οι συσκευές εκλάπησαν από το τμήμα ακτινοθεραπείας και συντρέχει μεγάλος κίνδυνος για τους καρκινοπαθείς, λόγω των στοιχείων που περιέχουν, απευθύνοντας έκκληση για την επιστροφή τους.

«Σήμερα το πρωί οι συνάδελφοι του τμήματος ακτινοθεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν τέσσερα Laptop και δύο σκληροί δίσκοι που μέσα περιλαμβάνουν τα θεραπευτικά πρωτόκολα των ασθενών με καρκίνο, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία και συνδέονται με τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Εξ’ αιτίας αυτού δεν μπορούν να υποβληθούν οι ασθενείς σε ακτινοθεραπεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Να βρουν τρόπο να τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Προφανώς τους είναι άχρηστα. Δεν ξέρουν ίσως τι έκλεψαν. Να βρεθεί ένας τρόπος να τα επιστρέψουν χωρίς κίνδυνο. Κινδυνεύουν ασθενείς. Τους παρακαλούμε», συνέχισε.

«Βέβαια με αυτό το συμβάν αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανύπαρκτη φύλαξη των νοσοκομείων», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ