Αττική Οδός: Χωρίς διόδια μετά το φιάσκο – Διαψεύδει ότι αρνήθηκε εντολή της Τροχαίας

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού για τα διόδια. Αποκαθίσταται η κυκλοφορία. Διαψεύδει ότι αρνήθηκε εντολή της Τροχαίας.

Με ανακοίνωσή της η Αττική Οδός διέψευσε πως η Τροχαία ζήτησε να κλείσει ο δρόμος στις 10 το πρωί της Δευτέρας 24/01 και η εταιρεία δεν το δέχθηκε, ενώ αναφέρει πως η διέλευση των οχημάτων θα γίνει χωρίς διόδια έως την Κυριακή 30/01.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, η Αττική Οδός επισημαίνει: «Η εταιρεία “Αττικές Διαδρομές Α.Ε.” διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε την διαχειρίστρια εταιρία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους αυτής, κάτι που, όμως, δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα, από τους αρμόδιους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, αρχικά η εταιρεία δεν αποδέχθηκε το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα.

Χωρίς διόδια μέχρι την Κυριακή

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός αναφέρει ότι η διέλευση των οχημάτων θα είναι ελεύθερη από τα διόδια έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής (30/01).

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από την Πέμπτη (27/01), στις 08:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς».

Αναφορικά με την πορεία απεγκλωβισμού των εναπομείναντων οχημάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης (27/01).

Ως εκ τούτου, επεσήμανε το εξής: «Επισημαίνεται, επίσης, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”, πίσω από τα καταστήματα “iKEA” και “Κωτσόβολος”, στα Σπάτα. Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας (“Δαχτυλίδι”) από τις 09:00 έως τις 19:00».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ