«Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ράντζα στην Αθήνα

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. ΜΕΘ ούτε για δείγμα στη Βόρεια Ελλάδα και ράντζα στην Αθήνα συνθέτουν το σκηνικό «ασφυξίας» του ΕΣΥ.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας με τον κορονοϊό να καλπάζει και το υγειονομικό προσωπικό να φτάνει στα όριά του.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα νούμερα με τις διαθέσιμες κλίνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΠΟΕΔΗΝ καθώς και τις νέες εισαγωγές.

Χθες, η κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θύμιζε σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ εποχές περασμένου χειμώνα με το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και άλλα 20 ύποπτα. Την ίδια ώρα οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτες όπως και όλες οι κλίνες στην κεντρική Μακεδονία. «Πού θα πάνε οι ασθενείς;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος που καταγγέλλει ότι υπάρχουν και διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κλινικές.

Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ οι 25 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και βρίσκονται 5 διασωληνωμένοι προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής.

Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ οι 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και οι ανάγκες πολλαπλάσιες.

«Πάνω από 25 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στις κλινικές με υποστήριξη από μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου High Flow σε σοβαρή κατάσταση. Κάποιοι εξ αυτών θα διασωληνωθούν. Νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ασθενείς που χρήζουν ατομικής περιποίησης. Οι λιγοστοί νοσηλευτές έχουν γίνει λάστιχο» μετέφεραν στον κ.Γιαννάκο οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ. «Υπό τέτοιες πολεμικές συνθήκες είναι κρίμα να μην επιστρατεύονται οι 7.000 υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα. 400 συνάδελφοι σήμερα από τα νοσοκομεία της χώρας νοσούν πλήρως εμβολιασμένοι και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. 800 συνάδελφοι δουλεύουν κανονικά με δύο rapid test που απαλλάχθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές» σημειώνει ο ίδιος.

Πάντως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στην Αττική με τα νοσοκομεία να στοιβάζουν ασθενείς ρε ράντζα.

«Γεμάτα ράντζα τα εφημερεύοντα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Λόγω άρσης των περιορισμών γεμίζουν με έκτακτα περιστατικά άλλων παθήσεων. Δεν διαθέτουν κλίνες για τη νοσηλεία τους καθότι δεσμεύονται σε περιστατικά κορονοϊού. Πρωταθλητής των ράντζων το Αττικό Νοσοκομείο με 100 ράντζα μετά κάθε εφημερία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ