Αρνητής γονιός Βόλος: Έκανε μήνυση στους καθηγητές γιατί έγινε τεστ στην κόρη του

Αρνητής γονιός Βόλος: Η μήνυσή του έμεινε σε ισχύ για… μερικές ώρες

Νέο περιστατικό με αρνητή γονιό που μήνυσε τους υπευθύνους του σχολείου της 12χρονης κόρης του, σημειώθηκε στον Αλμυρό στο Βόλο, γιατί έγινε rapid test στο παιδί του χωρίς εκείνος να συναινεί. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Οπως αναφέρει ο taxydromos.gr σε Γυμνάσιο στον Αλμυρό εμφανίστηκε θετικό κρούσμα σε μαθητή και ζητήθηκε rapid test από όλα τους μαθητές του τμήματος. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν κοντά στο σχολείο στο Πολιτιστικό Κέντρο και όλα τα παιδιά -είκοσι συνολικά- υποβλήθηκαν στα τεστ.

Ο γονιός όμως μιας μαθήτριας, όταν ενημερώθηκε από το παιδί του το μεσημέρι για το rapid test εκνευρίστηκε και απευθύνθηκε μαινόμενος στο σχολείο λέγοντας ότι θα καλέσει τα κανάλια γιατί έγινε τεστ στο παιδί του ενώ ο ίδιος δεν συναινούσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γονιός μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ενώ πέρασε και το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού καταθέτοντας μήνυση κατά της υπεύθυνης του σχολείου για τα θέματα Covid και παντός υπευθύνου για διενέργεια ιατρικής πράξης σε ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση γονέα.

Όμως, η μήνυσή του έμεινε σε ισχύ για… μερικές ώρες. Η Εισαγγελία Βόλου ενημερώθηκε για τη μηνυτήρια αναφορά και ζήτησε να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αυτοφώρου, αλλά και να της διαβιβαστεί η δικογραφία για τις περαιτέρω ενέργειες. Ετσι, λίγες ώρες μετά ο αρνητής του κορωνοϊού έτρεχε να ανακαλέσει τη μήνυση.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μήνυση αποσύρθηκε. «Εληξε αισίως το θέμα. Κατάλαβαν, στο πλαίσιο της συνεργασίας, γονείς και καθηγητές ότι όλα γίνονται προς το συμφέρον των παιδιών, γιατί υπάρχει μεγάλη αγάπη και από τους γονείς και από τους καθηγητές για τους μαθητές. Οπότε δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα».

EODY TEST

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ