Αρχίζει καύσωνας με 40άρια στην Ελλάδα – Οι 3 δύσκολες μέρες

Έως και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν και αμέσως μετά η χώρα μπαίνει σε τροχιά καύσωνα. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, όταν θα αρχίσουν να εξασθενούν, θα ξεκινήσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει στα ηπειρωτικά και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον για τρεις ημέρες. Δηλαδή από Παρασκευή μέχρι και μετά το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, αλλά όχι ακραίες, όπως λέει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, «δεν θα πρόκειται για έναν ακραίο καύσωνα, αλλά για έναν τυπικό καύσωνα για το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες πιο υψηλές στα δυτικά ηπειρωτικά εκεί το θερμόμετρο λίγο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου».

Γιάννης Καλλιάνος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Όπως έγραψε από τις προηγούμενες ημέρες στο Facebook:

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41 βαθμούς Κελσίου».

https://www.facebook.com/meteo.kallianos/posts/606466067507315

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Από την πλευρά του πάντως, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, δεν κάνει λόγο για «καύσωνα», ωστόσο, εκτιμά ότι ο καύσωνας της Ευρώπης δεν θα έρθει στην Ελλάδα ούτε τις επόμενες μέρες, εξηγώντας τον λόγο. «Ναι μεν μετατοπίζεται στα ανατολικά, αλλά συνεχώς αυτές οι θερμές μάζες εξασθενούν γιατί βρίσκουν αντίσταση από τις ψυχρότερες που κατεβαίνουν από τη βορειοανατολική Ευρώπη», ανέφερε σχετικά. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, ο υδράργυρος ανεβαίνει, με το θερμόμετρο να δείχνει 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες κλειστές περιοχές θα «χτυπήσουν» 40άρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ