Αποθήκη ναρκωτικά: Βρέθηκε πιστόλι σε σχήμα μπρελόκ

Μποστά σε εύρημα- εφιάλτη βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών όταν μπήκαν σε χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών αλλά και οπλισμού στην περιοχή της Δραπετσώνας. Ανάμεσα σε ποσότητες κάνναβης, κοκαίνης και φαρμακευτικών δισκίων, την προσοχή τους τράβηκε ένα, με πρώτη ματιά, «αθώο» μπρελόκ κλειδιών. Δεν ήταν, όμως. Όταν το πήραν στα χέρια τους οι έμπειροι αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, αντελήφθησαν ότι ήταν καμουφλαρισμένο πιστόλι(!). Μάλιστα, ήταν τέτοια η δυσάρεστη έκπληξη, που οι αστυνομικοί οι οποίοι συμετείχαν στην έρευνα, βιντεσκόπησαν τον τρόπο λειτουργίας του μπρελόκ- πιστολιού. Η στρογγυλή λαβή, στην άκρη, δεν ήταν για να περνάει ο κάτοχος τα κλειδιά, αλλά το σημείο όπλισης!

Ένα από τα κουμπιά, που έφερε πάνω, ήταν η «σκανδάλη» του μπρελόκ-πιστολιού, που μπορεί να τραυματίσει βαριά η και να σκοτώσει έναν στόχο. Το παζλ της ανησυχίας, συμπληρώθηκε με την ανεύρεση άλλων τριων πιστολιών, χειροβομβίδων, σιδερογροθιών, αλεξίσφαιρου γιλέκου και μιας χατζάρας(!) τα οποία, προφανώς, πωλούνταν σε ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα σε άτομα του Κοινου Ποινικού Δικαίου. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν στη Δραπετσώνα και στον Πειραιά, τρία άτομα (δύο ημεδαποί και αλλοδαπός), για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Όπλα και ναρκωτικά

Αποθήκη ναρκωτικά: Αξιοποίηση πληροφοριών

Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αναφέρει η Αστυνομία, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση. Μετά από στοχευμένες έρευνες, κατελήφθησαν οι ημεδαποί να κατέχουν από κοινού με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων, καθώς και πλήθος όπλων και αντικειμένων που υπάγονται στο Νόμο περί όπλων.  «Εν συνεχεία», υπογραμίζει η Δίωξη «σε ακόλουθη έρευνα, κατελήφθη και ο αλλοδαπός να κατέχει ποσότητες ναρκωτικών και μεγάλο χρηματικό ποσό».

Χειροβομβίδες

 

Αποθήκη ναρκωτικά: Τι κατασχέθηκε

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  5.128 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 58 γραμμ. κοκαΐνης, 55 φαρμακευτικά δισκία, 310 γραμμ. σκόνης για νόθευση, 3 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 3 πιστόλια, πιστόλι μπρελόκ, πιστόλι ρέπλικα, επαναληπτική καραμπίνα, 280 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 4 γεμιστήρες και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Επίσης, 4 ζυγαριές ακριβείας, 4 σιδερογροθιές, τσεκούρι, ξύλινο ρόπαλο, χατζάρα με μήκος 47 εκατοστών, 11 μαχαίρια, στιλέτο, πεταλούδα, 3 σουγιάδες, ζεύγος χειροπέδες, το χρηματικό ποσό των 33.500 ευρώ, ασύρματος, θήκη για πιστόλι, υδραυλική πρέσα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ