Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική: «Επικίνδυνο κοκτέιλ για το αναπνευστικό»

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα επικίνδυνη για την αναπνευστική μας υγεία. Στάχτες παντού και δυσκολία στην αναπνοή. «Φορέστε μάσκα» λένε οι ειδικοί.

Για επικίνδυνο κοκτέιλ για το αναπνευστικό μας προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματία Τσικρικά, για την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές εξαιτίας της φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

«Όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους και να μη σταματήσουν την αγωγή τους» υπογράμμισε η πνευμονολόγος.

«Να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουμε σε εσωτερικούς και δροσερούς χώρους. Ο συνδυασμός αποπνικτικής ατμόσφαιρας και υψηλών θερμοκρασιών είναι πολύ επικίνδυνο για την αναπνευστική υγεία μας κοκτέιλ – δύσπνοια, βήχα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Όπως και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η κ. Τσικρίκα είπε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.

«Αυτό που παίζει ρόλο είναι η ποσότητα που θα εισέλθει, ο χρόνος που θα εκτεθεί κάποιος και αυτό που έχει σημασία είναι αν υπάρχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η χρήση μάσκας μπορεί να εμποδίσει την εισπνοή των σωματιδίων και την εναπόθεσή τους στους πνεύμονες. Σε κάθε περίπτωση άνθρωποι ηλικιωμένοι ή με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορήσουν άσκοπα έξω από το σπίτι τους», είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ