Απολύεται άμεσα ο καθηγητής που χτύπησε την 16χρονη μαθήτρια στο ΕΠΑΛ

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας μετά το επεισόδιο με εκπαιδευτικό σε ΕΠΑΛ, ο οποίος χτύπησε 16χρονη μαθήτρια.

Απολύεται ο εκπαιδευτικός που χτύπησε μαθήτρια, μετά την υπογραφή της καταγγελίας της σύμβασής του, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Ετσι, συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) , το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασή του και απολύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής «T-Live», αφορμή για το περιστατικό στάθηκε διαμαρτυρία της μαθήτριας για μια απουσία που πήρε.

Στην αίθουσα προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς οι υπόλοιποι μαθητές αντέδρασαν έντονα εναντίον του καθηγητή. Στο βίντεο φαίνεται ένας μαθητής που σπεύδει και επιτίθεται στον άνδρα τον οποίο χτυπά και σπρώχνει.

Το περιστατικό δεν έληξε στην τάξη ωστόσο, αφού στη συνέχεια, οι μαθητές βγήκαν έξω και του έσπασαν το αυτοκίνητο, αναποδογυρίζοντας το.

Ο καθηγητής φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα, ενώ – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ