Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ – «Φοβήθηκα για το παιδί»

«Μου είναι δύσκολο να μιλήσω άσχημα για την Καρολάιν» είπε, μεταξύ πολλών άλλων, στην απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας για το μοιραίο βράδυ που η 19χρονη μητέρα δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Πρόεδρος: Πώς εξελίχτηκε εκείνο το βράδυ;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Άσχημα εξαιτίας μου. Πίστευα ότι, θα πέρναγε ο θυμός και η έντασή της. Επειδή ξέρω ότι, οι φάσεις αυτές κρατάνε λίγες ώρες. Φάνηκε ότι δεν ξέρω να την αντιμετωπίσω.

Πρόεδρος: Όλο αυτό το διάστημα, που ήσασταν μαζί δεν άλλαξε κάτι. Είχατε προβλήματα. Τι πιστεύατε ότι, θα σας συνηθίσει;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ήταν κάτι το οποίο χτίζεται και δεν το αφήνεις. Περάσαμε πολλά μαζί. Είχαμε απόλυτη ταύτιση στα πάντα.

Πρόεδρος: Nα προχωρήσουμε στο τι έγινε εκείνο το βράδυ.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ήμουνα στον καναπέ με τη μικρή. Δεν ήθελε να κοιμηθεί. Έλαβα ένα μήνυμα. You stupid. Δεν έδωσα σημασία. Δεν το θεώρησα βρισιά.

Πρόεδρος: Ήταν βρισιά. Εκτός εάν το συνηθίζατε.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν τη δικαιολογώ. Μετά έλαβα άλλο μήνυμα, μην μου τη φέρεις πάνω. Πάλι δεν έδωσα σημασία.

Πρόεδρος: Μα δεν ήξερε ότι, το πρωί θα πάτε στη δουλειά σας; Πώς σας είπε να μην της αφήσετε τη μικρή. Tι καταλάβατε;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ήθελε να με πληγώσει. Είναι ένα καλός άνθρωπος, που βρίσκεται σε σύγχυση. Άφησα λίγη ώρα να περάσει. Μετά από κάποια ώρα, περίμενα και οι σκέψεις μου είναι ένα μήνυμα, που θα με ταλαιπωρήσει και μετά από λίγη ώρα θα μου πει έλα πάνω ή φέρε μου τη μικρή.

Πρόεδρος: Tι έγινε μετά;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μετά τις 12 ανέβηκα με τη μικρή. Της είπα να συζητήσουμε. Δεν έχουν σημασία οι λέξεις.

Πρόεδρος: Έχουν σημασία από δω και πέρα.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μου είπε «πάρτην, αφού εσύ την κράτησες να την ηρεμήσεις». Ανέβηκα άλλες δύο φορές πάνω. Η μικρή έπρεπε να κοιμηθεί κι εγώ το ίδιο. Ανέβηκα τρεις φορές ανά κάθε μισή, μία ώρα. Είχε πάει 1.30. Πίστευα ότι, θα κοιμηθούμε όλοι μαζί πάνω. Τώρα, βλέπω ότι, το πιο σοφό θα ήταν να έχω κοιμηθεί με τη μικρούλα στον καναπέ. Άφησα τη μπεμπούλα δίπλα της, για να πάω από την άλλη πλευρά. Ξύπνησε έντονα. Πήγα να ανέβω στο κρεβάτι και την εξόργισε, γιατί ότι, μου έλεγε να μην κάνω το έκανα. Άρχισε να φωνάζει. Είπε λέξεις, που δεν έχουν σημασία. Για σας μπορεί να έχουν, αλλά μου είναι δύσκολο να μιλήσω άσχημα για την Καρολάιν.

Πρόεδρος: Έχετε υποχρέωση να μιλήσετε με λεπτομέρειες.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Άσχημες λέξεις. «Φύγετε» και πάνω στην ένταση της στιγμής «Σου είπα φύγετε. Δεν σας θέλω.»

Πρόεδρος: Πώς φαίνεται να έχει διανύει 145 βήματα μέσα στο δωμάτιο;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν γνωρίζω από τον κάτω όροφο, που βρισκόμουνα. Εκείνο το βράδυ, μέσα στην έκρηξη δεν ξέρω εάν θόλωσε τόσο, αλλά μέσα στις στιγμές της έντασης, σκέπτομαι εάν οι εκρήξεις αυτές είναι τόσο πολύ έντονες, που την έχουν θολώσει τόσο, που είπε δεν θέλω το παιδί.

Πρόεδρος: Τι νιώσατε εκείνη τη στιγμή ότι, μπορεί να κάνει κακό στο παιδί;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ναι. Φοβήθηκα ότι, μπορεί να κάνει κακό στο παιδί. Το προσπάθησε. Μπορούσε η βία να στραφεί και στο παιδί. Εγώ την άντεχα και κάποια στιγμή θα διορθωνόταν. Μέσα μου είναι πλήρως διαχωρισμένο ο άνθρωπος και η στιγμή της. Ήταν πολύ καλή μητέρα. Οι βίαιες εξάρσεις της ήταν τα μελανά σημεία στη σχέση μας.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ