Απόκριες 2022 με μέτρα για τρίτη χρονιά και σήμα για «κανονικό Πάσχα»

Με μάσκα θα περάσουμε και φέτος της Απόκριες, όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη, ωστόσο προέβλεψε ότι το Πάσχα θα το γιορτάσουμε κανονικά, στα χωριά μας. «Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου», είπε μεταξύ άλλων.

Οι Απόκριες θα είναι με μάσκα και φέτος, όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, όμως έκανε την πρόβλεψη ότι το Πάσχα θα το γιορτάσουμε, κανονικά, στα χωριά μας, κάτι το οποίο θα είναι μεγάλη ανάσα για όλους. «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι ανεμβολίαστοι δεν θα τη γλιτώσουν από την Ομικρον»

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Ομικρον» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ενώ απεύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.

«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Ομικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Ομικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.

Για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας κι αποκλιμάκωση

Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων. «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η Δέλτα ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Αντιικά χάπια

Σχολιάζοντας τη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι δεν θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και Επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν. «Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο, θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δεν θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ