Αποφάσεις για Πάσχα χωρίς μετακίνηση με τις πλατείες της Ελλάδας ένα μεγάλο πάρτι

Ενδεχομένως από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν αυτήν την εβδομάδα οι ειδικοί, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει με το Πάσχα και τις μετακινήσεις. Αποφάσεις που θα ανακοινώσουν στην κυβέρνηση έως την Παρασκευή ή το αργότερο τη Μεγάλη Δευτέρα,.

Οι πρώτες συζητήσεις για το αν θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας και όλα δείχνουν ότι τελικά οι επιστήμονες θα πουν όχι. Άλλωστε η γραμμή της κυβέρνησης άλλαξε. Τα παραθυράκια κλείνουν και τα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι καλύτερα καλοκαίρι παρά Πάσχα. 

Βέβαια και το Πάσχα στην πόλη δεν σημαίνει ότι θα λύσει το ζήτημα με τον κορονοϊό. Είναι πιθανό μετά το Πάσχα να καταγραφεί ένας φαύλος κύκλος μετάδοσης του κορονοϊού, χωρίς πια να μπορούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, αφού τα σπίτια των μεγάλων πόλεων θα γίνουν εστίες συγκεντρώσεων.

Από την άλλη άλλος ένας πονοκέφαλος για κυβέρνηση και ειδικούς είναι το θέμα των λειτουργιών στις εκκλησίες το Πάσχα.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά οι πλατείες της Ελλάδας είναι τα βράδια ένα απέραντο πάρτι με εκατοντάδες νέους να διασκεδάζουν με ένα ποτό στο χέρι και μουσική.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γέμισε με κόσμο, σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας, με DJ και ποτά, και εικόνες που σε τίποτα δε θυμίζουν lockdown. H πλατεία ήταν αδιάβατη, με τους παρευρισκόμενους να φτάνουν ακόμα και τα 1.000 άτομα.

Ίδια εικόνα σε μικρότερη κλίμακα σε πολλές ακόμη πλατείες.

Αντίστοιχα πάρτι διοργανώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο Βόλο, αλλά και στη Ρόδο.

Για το θέμα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας.

«Τις εικόνες αυτές τις είχαμε δει και στο πρώτο lockdown στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι είτε από κούραση, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα μέτρα, διοργανώνουν αυτά τα πάρτι στις πλατείες διαδικτυακά. Τα πάρτι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Είναι αδύνατο να φυλαχτούν οι δεκάδες πλατείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας», είπε ο κ. Ρήγας.

«Η πλατεία Βαρνάβα περιφρουρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όλες οι πλατείες. Ο αστυνομικός όπου διαταχθεί θα πάει, δε διαλέγει που θα πάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία, πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Αν τηρούσαμε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 θα έπρεπε να κοπούν 2.000 πρόστιμα στην πλατεία Αγία Γεωργίου. Δεν τηρούνται γενικά τα μέτρα, το δεύτερο lockdown, μόνο lockdown δεν ήταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ