Απάντηση ΥΕΝ για κρούσματα κορονοϊού σε πλοίο από την Ίο στη Ραφήνα

«Ανυπόστατες οι καταγγελίες περί επιβίβασης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε πλοίο από την Ιο, εν γνώσει των αρχών», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι καταγγελίες σχετικά με επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού, που δήθεν επιβιβάστηκαν σε πλοίο που επέστρεφε από την Ίο, εν γνώσει των αρχών, αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Οι αρχές προφανώς δεν γνώριζαν ότι κατά την επιβίβαση υπήρχαν ύποπτα περιστατικά. Από την ιχνηλάτηση κρουσμάτων στο νησί και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, προέκυψε ότι επαφές των θετικών κρουσμάτων που βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στην Ίο, βρίσκονταν στο πλοίο» τονίζουν.

Επισημαίνουν εξάλλου, ότι η ενημέρωση και η κινητοποίηση ήταν άμεση, έτσι ώστε οι επαφές να απομονωθούν όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ όταν το πλοίο έφτασε στη Ραφήνα, συνεργείο του ΕΟΔΥ προχώρησε αμέσως σε ελέγχους και οι επαφές απομονώθηκαν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Οι αρχές πρέπει να εγκαλούνται για λάθη ή παραλείψεις. Είναι εντελώς απαράδεκτο να εγκαλούνται επειδή έκαναν τη δουλειά τους» προσθέτουν οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Νωρίτερα, τις σχετικές καταγγελίες έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος σημειώνοντας μεταξύ άλλων τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και ο ΕΟΔΥ γνώριζαν για επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο, αλλά παρόλα αυτά ταξίδεψαν για τη Ραφήνα μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ