Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε ξεκινά το νέο ωράριο

Αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τις ανακοινώσεις της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων. Αλλαγές θα έρθουν σε μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και στο ωράριο της εστίασης, ενώ θα καταργηθούν τα SMS στο 13033.

Δεδομένο θεωρείται λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί και επίσημα ότι το νέο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα διαμορφωθεί από τις 00:00 μέχρι τις 05:00, δηλαδή θα ξεκινά μια ώρα αργότερα από ό,τι σήμερα. Η νέα ώρα θα επηρεάσει και το ωράριο της εστίασης, και έτσι μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοικτά παραπάνω.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, ωστόσο δεδομένου ότι ο τουρισμός ανοίγει στις 15 Μαΐου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το νέο ωράριο θα ξεκινήσει από το προσεχές Σάββατο.

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα γίνεται η κυκλοφορία των πολιτών χωρίς τη χρήση SMS -σε περίπτωση για παράδειγμα που προκύψει ιατρική ανάγκη με τον κωδικό 1- αλλά και αν θα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση από τον εργοδότη τους εάν χρειάζεται να είναι έξω μετά τα μεσάνυχτα.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα αποσαφηνιστούν σε λίγες ώρες, ενώ με ανυπομονησία αναμένεται η άρση περισσότερων μέτρων μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ενδεικτικά:

  • Από τις 14 Μαΐου καταργούνται και τα ραντεβού με click inside και click away.
  • Στις 21 Μαΐου έχει προταθεί να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, ενώ δεν αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων και των multiplex.
  • Η 28η Μαΐου είναι η προτεινόμενη ημερομηνία για τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ