Απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνει η κορύφωση του 4ου κύματος

Απαγόρευση κυκλοφορίας, lockdown, μέτρα, περιορισμοί. Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει πιο κοντά και πιο γρήγορα το τέταρτο κύμα που ενδεχομένως να «χτυπήσει» στα μέσα Αυγούστου, στην κορύφωση δηλαδή του καλοκαιριού. Ποιες είναι οι ύστατες λύσεις αν ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί προκειμένου να ελέγξουν τυχόν νέα μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Ύστατη λύση το καθολικό lockdown καθώς προκρίνονται άλλα μέτρα με τα οποία θα επιχειρήσουν να ανακόψουν το τέταρτο κύμα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων θα κορυφωθεί στα μέσα Αυγούστου. Μεταξύ αυτών και η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στο τραπέζι βέβαια παραμένουν τα τοπικά lockdown ακόμα και στους τουριστικούς περιορισμούς. Ερωτηθείς σήμερα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε στον ΣΚΑΪ ότι «κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, υπάρχουν μέτρα στη «φαρέτρα» που σκέφτονται να τεθούν σε εφαρμογή κλιμακωτά ως ακολούθως:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας 12 με 6 τα ξημερώματα
  2. Λειτουργία καταστημάτων σε εξωτερικούς χώρους
  3. Μόνο καθήμενοι πελάτες
  4. Απαγόρευση μουσικής
  5. Ύστατο μέτρο το lockdown

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν μόνο για μη εμβολιασμένους. Ένας τέτοιος περιορισμός και διαχωρισμός βέβαια σε ένα νησί ή σε οποιονδήποτε δημοφιλή προορισμό είναι εξαιρετικά δύσκολος στην εφαρμογή του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ