Απαγωγή Κυπαρίσση: Πώς το κλεμμένο Audi «αποκάλυψε» των κρησφύγετο των απαγωγέων

Το κλεμμένο Audi με τις πλαστές πινακίδες που οδηγούσε ο 45χρονος ομογενής από τη Ρωσία, που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, «αποκάλυψε» στις αρχές το κρησφύγετο των δραστών.

Φαίνεται ότι είχε αποτυπωθεί σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, τόσο στην περιοχή του Ασπροπύργου όπου παρέλαβαν τα λύτρα οι απαγωγείς, όσο και στο σημείο που απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία στην Βαρυμπόμπη. Με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν να εντοπίσουν τον σεσημασμένο κακοποιό τη Δευτέρα, να κινείται στην οδό Αργυροκάστρου. Σε διπλανό δρόμο, βρίσκεται η γκαρσονιέρα που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς, ως δεύτερο κρησφύγετο.

Όπως είχε περιγράψει στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ο Γιώργος Κυπαρίσσης, οι δράστες τον μετακίνησαν σε διαφορετικό χώρο περίπου δύο 24ωρα μετά την απαγωγή του στις 29 Δεκεμβρίου. Εκεί έμεινε για περισσότερες από 60 ημέρες, μέχρι τελικά να παραλάβουν τα λύτρα οι απαγωγείς και να τον αφήσουν ελεύθερο στις 4 Μαρτίου.

Ο 45χρονος που νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταύρο με τραύμα από σφαίρα στο δεξιό του μηρό, μετά την επεισοδιακή σύλληψη του τη Δευτέρα, είχε νοικιάσει στο όνομά του την γκαρσονιέρα στην πολυκατοικία της οδού Πελοποννήσου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να συνδέεται με τον 41χρονο δράστη που είχε συλληφθεί μαζί με τους άλλους δύο απαγωγείς, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, 14 ώρες μετά την απελευθέρωση του Κυπαρίσση. Τόσο ο 41χρονος που είναι σεσημασμένος για ληστείες, όσο και η 39χρονη φίλη του, συνεχίζονται να αρνούνται ότι είχαν εμπλοκή στην αρπαγή του επιχειρηματία.

Οι αρχές αναζητούν 2 ακόμα άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στην απαγωγή, έχοντας περιφερειακό ρόλο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ