Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων 25/4, το ωράριο

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή, με ειδικό ωράριο λειτουργίας και αυξημένα μέτρα. Πώς ψωνίζουμε σε εμπορικά και σούπερ μάρκετ.

Τα καταστήματα ανεβάζουν ρολά την Κυριακή των Βαΐων και λειτουργούν κανονικά, τόσο τα εμπορικά όσο και τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με νέα ΚΥΑ και με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα υπάρχει τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας και συγκεκριμένα από τις 11:00 έως τις 18:00.

Την Κυριακή 25 Απριλίου λειτουργούν τόσο τα εμπορικά, όσο και τα σούπερ μάρκετ, ενώ η μετακίνηση γίνεται με το σωστό SMS είτε στο 13033, είτε στο 13032.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετάβαση σε σούπερ μάρκετ γίνεται με το την αποστολή SMS στον αριθμό 13033 και χρήση του κωδικού 2εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειρόγραφη βεβαίωση ή τη σχετική βεβαίωση για τις κατ’εξαίρεση μετακινήσεις, κατά τα προβλεπόμενα. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες πρέπει να φέρουν μαζί τους και αστυνομική ταυτότητα.

Επίσης, η μετάβαση σε καταστήματα και εμπορικά γίνεται με SMS στο 13032, το οποίο έχει χρονική διάρκεια τριών (3) ωρών.

Σημειώνεται, ότι το click away πραγματοποιείται με τα εξής μέτρα:

 • Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής) και παραλαβή από έναν (1) πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.
 • Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.
 • Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ – Χρονικό διάστημα παραλαβής.
 • Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
 • Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).
 • Αποστολή SMS στο 13032 με χρονική διάρκεια τριών (3) ωρών

Επιπλέον, το click inside πραγματοποιείται με τα εξής μέτρα:

Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής.

 • Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί είτε ηλεκτρονικά είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλει τον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.
 • Αποστολή SMS στο 13032 με χρονική διάρκεια τριών (3) ωρών
 • Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία.
  Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.
 • Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πληθυσμού εντός των καταστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ