Ανιέλι: «Η UEFA απειλεί τις τρεις ομάδες που μένουν στην Super League»

Το σχόλιο του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, αναφορικά με την European Super League κα τις ομάδες που αποχώρησαν από αυτή.

Συνέχεια στις δηλώσεις αναφορικά με την European Super League, έδωσε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος μίλησε αναφορικά με την Λίγκα τονίζοντας ότι δεν ήταν «ποδοσφαιρικό πραξικόπημα» αλλά μία κίνηση για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Αναφέρουμε ότι οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν δηλώσει την αποχώρησή τους από την κλειστή Ευρωπαϊκή Λίγκα (σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν έξω από το UEFA Champions League της ερχόμενης σεζόν.

«Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αλλάξουμε τις διεθνείς διοργανώσεις από μέσα. Θυμάμαι μία πρόταση από το 2019 μεταξύ της ECA και της UEFA, που πίστευα πως ήταν έξοχη, και η οποία υποστηρίχτηκε από συλλόγους στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη κατηγορία.

Δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι συγκεντρωμένο σε ένα μονοπώλιο εκτελεστικής, οικονομικής και δικαστικής δύναμης, δίνοντας στην UEFA την σχεδόν αυθαίρετη ευθύνη εκχώρησης αδειών», δήλωσε ο Ανιέλι.

Στην συνέχεια ανέφερε:

«Το σύστημα είναι ανεπαρκές στις μέρες μας. H European Super League δεν ήταν ένα πραξικόπημα αλλά μία απελπισμένη προειδοποιητική κραυγή για ένα σύστημα που ήταν ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης πριν την πανδημία και το οποίο κατευθύνεται σε μία κατάσταση αφερεγγυότητας».

Τέλος μίλησε αναφορικά με της επικοινωνία των συλλόγων με την UEFA και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λέγοντας:

«Οι σύλλογοι πάντα ζητούσαν να έχουν επικοινωνία με την UEFA, που με τη σειρά της αντιδρούσε κλείνοντάς τους κατάμουτρα την πόρτα και εκτοξεύοντας σοβαρές και αλαζονικές απειλές εναντίον των τριών συλλόγων που παραμένουν στην Super League, αγνοώντας εντελώς την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Μαδρίτης και ενώ είμαστε σε αναμονή της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ