Ανεμβολίαστοι: «Σε λίγο δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τους περιθάλψουν» – Δραματική έκκληση Θεοδωρακοπούλου

«Σε λίγο δεν θα αντέξουμε και εμείς». Δραματική έκκληση της Αντιπροέδρου Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας προς τους ανεμβολίαστους.

Δραματική έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, απηύθυνε σήμερα (15/11) η Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας είπε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να εμβολιαστεί ο κόσμος, τους παρακαλούμε, σε λίγο δεν θα αντέξουμε και εμείς και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τους περιθάλψουν», κι επεσήμανε ότι σχεδόν το 90% των ανθρώπων στην Ελλάδα που νοσούν από την COVID-19 είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους ασθενείς που αρνούνται να διασωληνωθούν, όπως η 52χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ζητούν ιατρική βοήθεια στο «παρά πέντε», εξήγησε, και πολλές φορές είναι πολύ αργά.

«Το αίσθημα της δύσπνοιας είναι τραγικό και όταν πάσχει το αναπνευστικό του ασθενούς είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται οξυγόνο και όταν φτάνει στο ”παρά πέντε” τότε καλεί σε βοήθεια γιατί καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να μάχεται ο ίδιος και επειδή αισθάνεται ότι ”φεύγει”», δήλωσε.

Οι αρνητές, προσέθεσε, επιβαρύνει τόσο τον εαυτό τους όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αρνούνται να ακολουθήσουν τις συστάσεις των γιατρών και τελικά, όταν φτάνουν στα νοσοκομεία, είναι εντελώς «διαλυμένοι» και διασωληνώνονται καθυστερημένα, τόνισε.

«Στην συνέχεια κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουμε κάποιους από αυτούς και να αντιμετωπίσουμε και την άρνηση των συγγενών που ενημερώνουμε και είναι επίσης αρνητές των εμβολίων και έχουν την ίδια λογική με τον ασθενή», συμπλήρωσε.

Όλες οι δηλώσεις της:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ