Αναβολή στη δίκη για τη Μάνδρα λόγω κορονοϊού

Αναβλήθηκε η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου νοσεί με κορονοϊό. Οι απολογίες θα ξεκινήσουν την προσεχή Παρασκευή. Πρώτη θ’ ανέβει στο βήμα η Ρένα Δούρου.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι απολογίες των 21 κατηγορουμένων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017. Πρώτη θ’ ανέβει στο βήμα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η απολογία της άλλοτε περιφερειάρχη Αττικής είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε, καθώς νοσεί με κορονοϊό ένα μέλος του δικαστηρίου. Η κ. Δούρου είχε βρεθεί από νωρίς το πρωί στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη και είχε πάρει τη θέση της στο εδώλιο έχοντας μαζί της δεκάδες έγγραφα και φορητό υπολογιστή.

Για την τραγωδία στη Μάνδρα καλούνται να λογοδοτήσουν, εκτός της κ. Δούρου, η τότε δήμαρχος Μάνδρας και οι τότε δήμαρχοι Ελευσίνας και Μεγαρέων, αλλά και οι κατά τον επίμαχο χρόνο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιοι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω, αλλά και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Οι 21 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης.

Σε δήλωσή της ενόψει της απολογίας της, η κ. Δούρου ανέφερε τα εξής: «Σήμερα έχω τη δυνατότητα, με την απολογία μου ενώπιον της Δικαιοσύνης, να συμβάλλω ενεργά με την πλήρη παράθεση όλων των στοιχείων, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για τις διαχρονικές ευθύνες όσων ενέχονται για την τραγωδία στη Μάνδρα.

Είναι σημαντική ημέρα για την ίδια την αποκατάσταση της αλήθειας, τόσο για τα ίδια τα θύματα και τις οικογένειές τους όσο και απέναντι στην ανελέητη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους που με στοχοποίησαν, εργαλειοποιώντας την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Για τα υπόλοιπα, θα περιμένουμε τη δικαστική απόφαση».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ