Αναβίωσε η Διεθνής Ημέρα του Τσαγιού στην Κρηνίδα Σερρών με μεγάλη συμμετοχή

Αναβίωσε η Διεθνής Ημέρα του Τσαγιού στην Κρηνίδα Σερρών με μεγάλη συμμετοχή

Ανακαλύψτε την μαγεία της ελληνικής βοτανικής παράδοσης μέσα από το μοναδικό «Σπίτι του Τσαγιού» στις Σέρρες.

Το «Σπίτι του Τσαγιού»: Μια γιορτή της ελληνικής φύσης και των αρωματικών φυτών

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τσαγιού, το «Σπίτι του Τσαγιού» στον βοτανικό κήπο της Κρηνίδας Σερρών ανοίγει τις πόρτες του, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την εκπαίδευση με τη βιωματική γνωριμία των παραδοσιακών ελληνικών βοτάνων. Ο βοτανολόγος Γιάννης Ζαλιδάς εξήγησε πως ο χώρος δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια για να καλύψει την ανάγκη παρουσίασης της βιοποικιλότητας της χώρας μας μέσα από τις διάφορες χρήσεις των αρωματικών φυτών.

Στόχος είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν τις ιδιότητες και τις χρήσεις των ελληνικών βοτάνων μέσα από ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας παραδοσιακά ροφήματα τσαγιού που αντικατοπτρίζουν την πλούσια ελληνική κουλτούρα.

Βιωματική εκπαίδευση και γευσιγνωσία στα αρωματικά βότανα

Η ερευνήτρια του Ινστιτούτου Γενετικής, Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων, Κατερίνα Γρηγοριάδου, παρουσίασε τα δύο κύρια βιωματικά προγράμματα που προσφέρονται στο «Σπίτι του Τσαγιού»:

  • Μαθήματα διάρκειας μίας ώρας με θεωρητική ενημέρωση και γευσιγνωσία δύο διαφορετικών αφεψημάτων.
  • Εκτενέστερα τετράωρα προγράμματα που περιλαμβάνουν βοτανο-ξενάγηση και πολυεπίπεδη γευστική εμπειρία.
  • Έμφαση δίνεται στη χρήση μικρόκαρπων φρούτων του δάσους, όπως το άγριο τριαντάφυλλο, ο κράταιγος, τα κράνα, τα προύνα και τα βατόμουρα. Η ήπια εκχύλιση των ροφημάτων γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον δύο ώρες, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση και ανάδειξη όλων των φυσικών ιδιοτήτων των συστατικών.

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ