Ανατροπή με τη μουσική στην εστίαση: Το νέο σενάριο για άρση μέτρων

«Γρίφος» παραμένει τι θα γίνει με την άρση μέτρων στην εστίαση από τις 16 Ιανουαρίου. Η μουσική στην εστίαση μάλλον επιστρέφει αλλά ίσως όχι για τα μπαρ… Οι νέες πληροφορίες.

Για παράταση πάει η άρση των μέτρων που ισχύουν στην εστίαση. Όλα δείχνουν ότι ακόμα και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου το ωράριο μέχρι τις 00:00 θα συνεχιστεί, στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον και των εκτιμήσεων για νέο ρεκόρ κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα.

Η Επιτροπή συνεδριάζει αύριο και η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις της για τη λήψη αποφάσεων, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε σήμερα το στίγμα των προθέσεων, λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι «είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ωστόσο, είναι πιθανό να επιστρέψει η χαμηλή μουσική σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά όχι στα μπαρ. Κάτι που, ενδεχομένως, να εννοούσε ο κ. Οικονόμου με τη δήλωσή του ότι «δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Πληροφορίες του iEidiseis την ίδια ώρα έκαναν λόγο για απομάκρυνση του ενδεχομένου χαλάρωσης των υφιστάμενων μέτρων, εξαιτίας του υψηλότατου αριθμού κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που έβγαλαν τα self test. Συνολικά, σε ένα 48ωρο καταγράφηκαν πάνω από 25.000 θετικά.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ίσχυσαν κατά τη διάρκεια των εορτών και τυπικά ολοκληρώνονται στις 16 Ιανουαρίου. Οι νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση της ισχύς των υφιστάμενων μέτρων κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η πιθανότητα να πάνε και έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Πάντως, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σημείωσε σήμερα ότι η μουσική θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών που βγαίνουν έξω για να φάνε, ενώ σημείωσε ότι το επιχείρημα που θέλει τους θαμώνες να μιλούν δυνατότερα όταν παίζει μουσική -και έτσι εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια που μεταδίδουν τον ιό- «δεν έχει αποδειχθεί επί του πεδίου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ