Αλλάζει ο καιρός το πρώτο Σαββατοκύριακο με ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο για μετακίνηση εκτός νομού – ακόμα και με self test – έρχεται, όμως ο καιρός κρύβει εκπλήξεις. Όπως φαίνεται αλλάζει και έρχονται βροχές.

Όπως ανέφερε η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου στην ΕΡΤ για σήμερα αναμένεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα βόρεια όπου θα συννεφιάσει και θα βρέξει λίγο το μεσημέρι – απόγευμα. Βοριάδες και σταδιακά νοτιάδες έως 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 27-29 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά.

Για αύριο, Πέμπτη, αναμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο στα βόρεια λίγη συννεφιά και πιθανές σύντομες βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές και νότιες διευθύνσεις θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και την Παρασκευή και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά θα έχουμε μεσημεριανές μπόρες, ενώ θα εξασθενήσουν λίγο και οι νοτιάδες στα 3-5 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο, μια διαταραχή από τα βορειοδυτικά θα μας τα χαλάσει λίγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια φέρνοντας αυξημένη συννεφιά και βροχές κατά διαστήματα, ενώ δε θα λείψουν και οι καταιγίδες, το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια και την Κυριακή στα βορειοανατολικά. Θα γυρίσουν πάλι οι άνεμοι σε βοριάδες και την Κυριακή θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, ρίχνοντας έτσι και τη θερμοκρασία, όχι όμως σημαντικά, ενώ από Δευτέρα ξανάρχεται η καλοκαιρία, με επάνοδο της θερμοκρασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ