Αλλάζει ο καιρός – πιθανότητα για χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια Αττικής βλέπουν τον Μάρτιο οι μετεωρολόγοι

Όπως ανέφερε η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ: «Με ψυχρή εισβολή μας υποδέχτηκε ο Μάρτιος, που ήδη από χτες έριξε τη θερμοκρασία έως και 7-10 βαθμούς κατά τόπους, ειδικά ως προς τις ελάχιστες τιμές και η οποία αναμένεται να κορυφωθεί αύριο.

Από Τετάρτη, βέβαια, βελτιώνεται ξανά ο καιρός, την Τσικνοπέμπτη θα είναι καλός μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε βροχές αλλά και ψυχρές εισβολές που θα δώσουν χιόνια, πιθανώς και μέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής, που τονίζουμε όμως ότι ουδεμία σχέση θα έχουν με τη Μήδεια»

Όσο για το 2ο δεκαπενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου ανέφερε πως φαίνεται να έρχεται επιτέλους η άνοιξη, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα λείψουν οι βροχές και η αφρικανική σκόνη, θα έχουμε όμως πλέον μεγάλα διαστήματα καλοκαιρίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση μιας ψυχρής εισβολής από σήμερα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου έως και κατά δέκα βαθμούς κατά τόπους, ενώ ειδικότερα στην Αττική κατά έξι έως επτά βαθμούς σε σχέση με χθες.

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ