Αλλαγή ώρας 2022: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Εφόσον έχουμε μπει στην άνοιξη, είθισται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου να γίνεται αλλαγή ώρας και έτσι να μεταβαίνουμε από τη χειμερινή στη θερινή.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, τα ξημερώματα της Κυριακής (27/03) οι δείκτες των ρολογιών μας πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και έτσι στις 03:00 π.μ. να δείξουν 04:00 π.μ..

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνεται: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Θα είναι η τελευταία φορά;

Αν και το ερώτημα περί κατάργησης της εναλλαγής της ώρας που άρχισε τη δεκαετία του ’70, έχει τεθεί πολλές φορές, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας το 2019 σε όλη την Ε.Ε. ενώ, παράλληλα, άφησε τα κράτη-μέλη ελεύθερα να αποφασίσουν την επίσημη ώρα τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Bloomberg, το Brexit, η πανδημία καθώς και κάποια άλλα ζητήματα διεθνούς γραφειοκρατίας «φρέναραν» την εφαρμογή της κατάργησης της αλλαγής ώρας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν και πότε τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ