Αλέξης Κούγιας: Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο για τον Λιγνάδη – Προσφυγή στο ΕΣΡ

Αναφορές κατά των δικαστικών λειτουργών κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Προανήγγειλε προσφυγή στο ΕΣΡ για το «τεκμήριο αθωότητας» του εντολέα του. 

Αναφορά κατά δικαστών και εισαγγελέων κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο, ο γνωστός ποινικολόγος επισήμανε ότι «έχει καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης».

Για τις τρεις αναφορές σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση ο κ. Κούγιας σχολίασε:

«Για πρώτη φορά στην καριέρα μου προβαίνω σε αυτή την ενέργεια, όμως η υπόθεση Λιγνάδη είναι πρωτοφανής στα δικαστικά δεδομένα της Ελλάδος.»

Ο δικηγόρος έκανε επίσης λόγο για «λαϊκό δικαστήριο» και πρόσθεσε:

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας.

Τέλος, ανέφερε πως «ο εντολέας μου μου έχει πει να απευθυνθώ στο ΕΣΡ που θα αξιολογήσει αν καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητάς του».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ