Αγίου Βαλεντίνου 2023: Μέχρι και 5 ευρώ το ένα τριαντάφυλλο

Μπήκαμε στον μήνα των ερωτευμένων, τον μήνα που φιλοξενεί την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Τι πιο απλό και όμορφο για να εκφράσει κανείς τον έρωτά του, από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, σύμβολο έρωτα και πάθους.

Οι ανθοπώλες περιμένουν τις πρώτες αυξήσεις των λουλουδιών την επόμενη εβδομάδα καθώς ο κύριος όγκος των τριαντάφυλλων έρχεται από την Ολλανδία.

Όπως είπε, μιλώντας στο thesstoday.gr, ο Μανώλης Σύλλης, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου και μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ;eχουν γίνει οι περισσότερες παραγγελίες από την Ολλανδία από την οποία προέρχεται και το 90% των τριαντάφυλλων ενώ την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε τις πρώτες αφίξεις λουλουδιών. Η διακόσμηση των βιτρινών έχει ξεκινήσει και όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που παραδοσιακά γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, ο στολισμός των καταστημάτων μας κορυφώνεται».

Η γιορτή των ερωτευμένων πέφτει φέτος ημέρα Τρίτη.

Πόσο όμως θα κοστίσει φέτος το τριαντάφυλλο;

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σύλλης αν και η γενικότερη αύξηση των προϊόντων έχει επηρεάσει εν μέρει τις τιμές στα άνθη, οι ανθοπώλες έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τις περσινές και να κινηθούν στα ίδια επίπεδα χωρίς αισθητές διαφορές, με την τιμή του κόκκινου τριαντάφυλλου να κυμαίνεται από 3 έως 5 ευρώ.

«Γενικότερα οι τιμές στα άνθη αυξάνονται από τον μήνα Οκτώβριο και μετά, ενώ πτώση των τιμών σημειώνεται από τον Απρίλιο και έπειτα καθώς αυτήν τη στιγμή διανύουμε την περίοδο του χειμώνα που τα λουλούδια είναι μέσα σε θερμοκήπια με συνέπεια να είναι πιο ακριβά στην τιμή. Ωστόσο, ως ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων απορροφάμε τις αυξήσεις που έχουν υποστεί τα άνθη», ανέφερε.

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος

Ο Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή.

Έζησε τον 3ο αιώνα και κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό, πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα.

Συνελήφθη για την πράξη του αυτή και φυλακίστηκε, ωστόσο ο αυτοκράτορας αρχικά αποφάσισε να του δώσει χάρη.

Ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Ωστόσο, ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό και έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ