Άγιοι Ισίδωροι – παπά Δημήτρης: Η Αρχιεπισκοπή απομάκρυνε τον Λουπασάκη

Ο ιεράς έλαβε διορία να εγκαταλείψει τον Λυκαβηττό και να επιστρέψει στην ενορία του στου Ζωγράφου

Την απομάκρυνση του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, του εδόθη προθεσμία προκειμένου να επιστρέψει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου, όπου είναι η ενορία του. Σύμφωνα με το ekklisiaonline, ο παπα-Δημήτρης έχει ήδη στα χέρια του το σχετικό έγγραφο και πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή για το πώς θα αντιδράσουν οι πιστοί στην απομάκρυνση του παπα-Δημήτρη από τον Λυκαβηττό, όπου σχημάτιζαν ουρές για τα κηρύγματά του.

Σημειώνεται ότι ο παπα-Δημήτρης Λουπασάκης είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις άλλων ιεραρχών και σχεδόν «ιερό πόλεμο» στις τάξεις της Εκκλησίας. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος είχε χαρακτηρίσει «απάτη» τα δήθεν θαύματα του ιερέα, το άκουσμα των οποίων προκαλούσε κοσμοσυρροή έξω από τον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως ο οικείος και αρμόδιος Ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την υπόθεση του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος εμπίπτει στην ποιμαντική και κανονική του αρμοδιότητα.

Fi1glaUXEBMMAvp

Σωρεία παραβάσεων από τον ιερέα στους Αγίους Ισιδώρους Αθηνών

Υπενθυμίζεται πως ήρθε στο φως το τελικό πόρισμα του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δράση του «θαυματοποιού» ιερέα και ήταν καταπέλτης για τον ίδιο, κατηγορώντας τον για πλήθος παράνομων πράξεων. Το πόρισμα, που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας και μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο άνευ αιτιολογίας, αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» («αγυρτεία»), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο («απιστία»).

Ο ίδιος ο ιερέας Λουπασάκης, πρόσφατα, σε ομιλία του κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων στο ομώνυμο προσκύνημα του Λυκαβηττού, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το ράσο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ