Άγιο Όρος: Πέθανε και τρίτος μοναχός από κορονοϊό – Σε καραντίνα η μονή Φιλοθέου

Ο τρίτος μοναχός μέσα σε λίγα 24ωρα πέθανε σήμερα στο Άγιο Όρος. Ο πατέρας Δαμιανός ήταν ανεμβολίαστος. Σε καραντίνα η μονή Φιλοθέου.

Πέθανε ο τρίτος μοναχός από κορονοϊό τα τελευταία 24ωρα στο Άγιο Όρος. Ο πατέρας Δαμιανός ήταν ανεμβολίαστος, όπως και πολλοί ακόμα μοναχοί στην αθωνική Πολιτεία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγα 24ωρα πέθανε χτυπημένος από τον κορονοϊό ο μοναχός του Αγίου Όρους, Λουκάς Φιλοθεΐτης, που είχε διατελέσει προϊστάμενος και επίτροπος της μονής, αλλά και Αντιπρόσωπος και Επιστάτης της Ιεράς Κοινότητος.

Την Τρίτη πέθανε από τον Covid-19 και ο 62χρονος μοναχός Πορφύριος, ανιψιός του μοναχού Λουκά, ο οποίος ήταν ένας από τους προϊσταμένους της Μονής και μέλος της Γεροντικής Σύναξης του μοναστηριού. Ο μοναχός Πορφύριος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το makthes.gr, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι διασωληνωμένος ο πατέρας Κοσμάς, ενώ σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο πατέρας Πέτρος, ο οποίος μέχρι τώρα νοσούσε στη μονή, αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Εξαιτίας της δραματικής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μονή Φιλοθέου μπήκε σε καραντίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ