Άγιο Φως: Οι ενστάσεις του Ισραήλ και η συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα

Όλη τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα περιέγραψε ο Κώστας Βλάσης. Οι ενστάσεις του Ισραήλ και η συμβιβαστική λύση. 

Το παρασκήνιο πίσω από την μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα για το φετινό Πάσχα αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. 

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αποκάλυψε πώς οι ισραηλινές Αρχές και φέτος, λόγω πανδημίας, έθεταν περιορισμούς και ήθελαν να ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία. Δηλαδή, να μεταβεί απλά ένα αεροσκάφος να παραλάβει το Άγιο Φως, χωρίς κάποιος εκπρόσωπος της Ελλάδας να παρευρεθεί στον Πανάγιο Τάφο.

Τελικά, όπως είπε ο κ. Βλάσης μετά από πιέσεις -ακόμη και σε επίπεδο πρωθυπουργού- οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν τελικά να γίνει ένα βήμα παραπάνω και έτσι θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Ελλάδας καθώς και ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου πάντα βέβαια με όλα τα μέτρα προστασίας και με έγγραφο εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.

«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δε θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν και έτσι φέτος λόγω και του θεσμικού μου ρόλου θα πάω εγώ εκεί. Θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω στο τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Φεύγω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο τάφο, και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω», εξήγησε ο κ. Βλάσης.

Αναφορικά με τον διαμοιρασμό του Αγίου Φωτός στις πόλεις της Ελλάδας ο κ.Βλάσης είπε πώς θα γίνει σε μεγάλες πόλεις με αεροσκάφη της Aegean και της Sky Express που ανέλαβαν δωρεάν την διαδικασία, ωστόσο επειδή η Ανάσταση είναι φέτος στις 21.00 εξήγησε πώς είναι αδύνατον να πάει παντού. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ