Αδειάζει η Αθήνα: Σχεδόν στο 100% οι πληρότητες σε πλοία και ΚΤΕΛ

Η μεγάλη έξοδος συνεχίζεται με τους τελευταίους αδειούχους της Αθήνας να εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ».

Αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ αναχωρούν με πληρότητες σχεδόν 100%.

Στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου αυξημένα είναι τα δρομολόγια των πλοίων, με τους ταξιδιώτες να περιμένουν από πολύ νωρίς στην ουρά για να επιβιβαστούν.

Γεμάτα είναι και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με τους ταξιδιώτες να επισκέπτονται τους τόπους καταγωγής τους ή φίλων τους προκειμένου να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από τις καθημερινές υποχρεώσεις και την πολύβουη πόλη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ολόκληρο τον Ιούλιο αναχώρησαν 173.240 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2021 την ίδια περίοδο η έξοδος περιορίστηκε σε μόλις 100.000 επιβάτες

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στις εθνικές οδούς της χώρας από εκείνους που επιλέγουν προορισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα με τις εκτιμήσεις να αναμένουν περισσότερα από 40.000 να περάσουν από τα διόδια Ελευσίνας ή Αφιδνών ανά ημέρα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν την… τιμητική τους.

Η έξοδος των αδειούχων εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα με το πρώτο κύμα των αδειούχων να επιστρέφει από το σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ