9χρονη αλλεργικό σοκ: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 9χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ, την ώρα που ήταν στο σχολείο της. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Βελεστίνο του Βόλου. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας της. Στο κορίτσι χορηγείται πλήρης φαρμακευτική αγωγή, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Το κοριτσάκι υπέστη αλλεργικό αναφυλακτικό σοκ έπειτα από κομμάτι γλυκού το οποίο κατανάλωσε και το οποίο φέρεται να είχε ξηρούς καρπούς. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί μάλλον γνώριζαν την αλλεργική ευαισθησία που έχει, γι’ αυτό και πριν καταναλώσει το γλυκό την ρώτησαν αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Εκείνη απάντησε πως έχει ξαναφάει τέτοιο γλυκό χωρίς να συμβεί κάτι, ωστόσο λίγo αργότερα παραπονέθηκε για έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί άμεσα ο πατέρας της και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Η μαθήτρια αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται σύμφωνα με τους γιατρούς για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό καθώς υπέστη 4 φορές ανακοπή κατάφεραν ωστόσο να την επαναφέρουν, ύστερα από πολύωρη μάχη του προσωπικού του νοσοκομείου. Η υγεία της δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις αλλά παραμένει κρίσιμη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ