Για 500.000 πολίτες η 4η δόση εμβολίου – Ανοίγει η πλατφόρμα

Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός με 4η δόση εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους. Η ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα και τα σκευάσματα που θα χορηγηθούν.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επεκτείνεται και πλέον θα αρχίσει να χορηγείται η 4η δόση εμβολίου μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η 4η δόση αφορά συνολικά 500.000 άτομα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν τα ραντεβού.

Μάλιστα, σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, ότι «η 4η δόση αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους. Αυτούς δηλαδή για τους οποίου άνοιξε και η τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για περίπου 500.000 συμπολίτες μας. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα χορηγηθούν εμβόλια mRNA, δηλαδή τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η 4η δόση αφορά μόνο τους ανοσοκατεσταλμένους και πως δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό.

Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «οι ανοσοκατασταλμένοι είναι ειδική κατηγορία και απαιτείται αυτή η δόση. Για τον γενικό πληθυσμό είναι πρώιμο να πούμε αν θα χρειαστεί κι άλλη δόση εμβολίου. Χρειάζονται μελέτες, πρέπει να έχουμε μια καλύτερη εικόνα τι σχέση έχουν τα εμβόλια με την Ομικρον».

Επιπλέον, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Αττική.

«Εκεί υπάρχει μια πίεση και θα δοθούν επιπλέον ραντεβού», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ