5 νησιά για low budget διακοπές

Αν και το κατά πόσο ένας προορισμός θεωρείται οικονομικός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι το σημείο εκκίνησης και το βαλάντιο του καθενός, σίγουρα υπάρχουν κάποια νησιά που είναι συνολικά πιο οικονομικά από τα άλλα.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πέντε νησιά με οικονομικές επιλογές ως προς την διαμονή, τη διασκέδαση και το φαγητό.

Φούρνοι Ικαρίας

Η Ικαρία σίγουρα δεν είναι ακριβή, ειδικά εάν λάβει υπόψη του πως οι ελεύθεροι κατασκηνωτές μπορούν να μείνουν στο νησί ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα, ωστόσο οι Φούρνοι είναι ακόμα φτηνότεροι.

Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω στα εισιτήρια του πλοίου, εντούτοις θα αποζημιωθείτε από την φτηνή διαμονή, καθώς οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια των Ιούνιο ξεκινούν από 35 περίπου ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Πρόκειται για ένα νησί όπου ο επισκέπτης γίνεται ένα με τη φύση, νιώθοντας ότι έχει κάνει ένα μίνι ταξίδι στο χρόνο. Ειδυλλιακές παραλίες, μοναδική φιλοξενία και πολύ χαλαροί ρυθμοί είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Φούρνων Ικαρίας. Το φαγητό και η διασκέδαση είναι επίσης αρκετά οικονομικά.

Δείτε πανοραμικά τους Φούρνους Ικαρίας:

Αγκίστρι

Εάν ξεκινάτε από την Αθήνα και θέλετε να κάνετε χαλαρές διακοπές, το Αγκίστρι μπορεί να είναι μια πολύ οικονομική επιλογή.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό, καταπράσινο νησάκι που είναι περίφημο για τις πανέμορφες παραλίες του και τα γραφικά ταβερνάκια του με το ολόφρεσκο ψάρι.

Τα ακτοπλοϊκά ξεκινούν από 23 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής, ενώ ένα δίκλινο δωμάτιο μπορείτε να βρείτε από 60 ευρώ περίπου, ακόμα και στις αρχές του Αυγούστου (τους υπόλοιπους μήνες η τιμή πέφτει μέχρι και στα 45 ευρώ). Φυσικά, υπάρχει η επιλογή του κάμπινγκ που κοστίζει περίπου 5 ευρώ κατ’ άτομο ανά διανυκτέρευση, εάν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επίσης, το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησάκι και το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο για να το γυρίσει κανείς, ενώ στις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες η μεταφορά ενός ποδηλάτου μέχρι το νησί αυτό είναι δωρεάν, επομένως μπορείτε να περιηγηθείτε στο νησί και να ασκηθείτε εντελώς δωρεάν.

Απολαύστε το πανέμορφο Αγκίστρι:

Σαμοθράκη

Για όσους ξεκινούν από την Βόρεια Ελλάδα, μια καλή και οικονομική ιδέα είναι η Σαμοθράκη. Τόσο τα ακτοπλοϊκά είναι φτηνά (από 20 περίπου ευρώ πήγαινε – έλα) όσο και η διαμονή, καθώς μέσα στον Ιούλιο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ένα δίκλινο με 40 περίπου ευρώ τη νύχτα. Στο νησί είναι επίσης αρκετά διαδεδομένο το ελεύθερο κάμπινγκ.

Πρόκειται για ένα μέρος με άρια ομορφιά, βραχώδεις παραλίες και ανεπανάληπτη θέα, καθώς η γραφική χώρα είναι κυριολεκτικά κρυμμένη μέσα στο όρος Σάος. Ξεχωρίζει η Παχιά Άμμος, μια από τις δύο αμμώδεις ακρογιαλιές στο νησί και οι βάθρες, ένας κρυμμένος θησαυρός μέσα στο βουνό, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τις δεκάδες μικρές πισίνες με κρύο νερό που σχηματίζουν οι καταρράκτες.

Θαυμάστε τα πλάνα από τη Σαμοθράκη:

Μυτιλήνη

Μπορεί τα ακτοπλοϊκά προς Λέσβο να είναι πιο τσιμπημένα, ωστόσο σε ελάχιστα νησιά θα βρείτε φτηνότερα δωμάτια για να μείνετε. Μέσα στον Ιούλιο μπορείτε να διανυκτερεύσετε ξοδεύοντας λιγότερα από 30 ευρώ κάθε βράδυ για ένα δίκλινο δωμάτιο, ενώ και τον πιο «hot» Αύγουστο υπάρχουν καταλύματα όπου οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ το βράδυ. Στα κάμπινγκ φυσικά οι τιμές είναι ακόμα πιο χαμηλές.

Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο νησί, αυτό σημαίνει δύο πράγματα: αφενός οι επιλογές είναι πολλές είτε ψάχνετε κάτι οικονομικό είτε κάτι πιο πολυτελές, αφετέρου υπάρχει ένα καλό δίκτυο συγκοινωνίας, για όσους δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με τα έξοδα του αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα, η Μυτιλήνη είναι ένα πανέμορφο νησί, με πυκνή βλάστηση, γραφικούς οικισμούς και ξακουστή νυχτερινή ζωή. Η πλούσια ιστορία, το εκλεκτό φαγητό και το φημισμένο ούζο Πλωμαρίου είναι μερικοί ακόμα λόγοι για να την επισκεφτείτε.

Δείτε την υπέροχη Λέσβο:

https://youtu.be/w9UswgqDk34

Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένα νησί με χαλαρούς ρυθμούς, για όσους θέλουν να αποσυνδεθούν κυριολεκτικά από την πόλη, καθώς ακόμα και το σήμα του κινητού σας τηλεφώνου στις περισσότερες τοποθεσίες θα είναι ασθενές.

Είναι ένα πανέμορφο νησί με αυθεντικό κυκλαδίτικο άρωμα και μια παρθένα ομορφιά που σπανίζει στη σκιά της κοσμοπολίτικης Σαντορίνης.

Πρόκειται για τη χαρά του πεζοπόρου, καθώς το μοναδικό δίκτυο με τα μονοπάτια της θα σας οδηγήσει ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες με τη λευκή αμμουδιά, αλλά και σε διαδρομές μέσα στην οργιάζουσα φύση, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης ιστορικής αξίας.

Εάν δεν έχετε πειστεί ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ανάφη είναι ένας αρκετά οικονομικός προορισμός, ωστόσο όχι τόσο όσο τα παραπάνω νησιά. Αλλά με τα Airbnb που ξεκινούν από 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση περίπου και τα γραφικά, φτηνά ταβερνάκια της, σίγουρα δεν την λες και πανάκριβη.

Πάρτε μια γεύση από την Ανάφη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ