3 παραλίες της Αττικής με ζεστά νερά για φθινοπωρινά μπάνια

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τεχνικά τελειώσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να επισκεπτόμαστε τις αγαπημένες μας παραλίες, τουλάχιστον όσο ακόμα ο καιρός παραμένει καλός.

Φυσικά, οι καύσωνες φαίνεται πως έχουν φτάσει στο τέλος τους, ωστόσο το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, ο καιρός προβλέπεται ηλιόλουστος, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς.

Παράλληλα, τα νερά είναι ιδιαίτερα ζεστά, μετά από ένα τόσο θερμό και μακρύ καλοκαίρι, επομένως οι λάτρεις της παραλίας θα έχουν λίγες ακόμα ευκαιρίες να απολαύσουν τα μπάνια τους, σε κάποιες παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Πρόσφατα μιλήσαμε για την πανέμορφη παραλία στην Εύβοια, με τα ιαματικά νερά, που παραμένουν ζεστά καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, ωστόσο παρακάτω έχουμε μερικές προτάσεις για φθινοπωρινό μπάνιο σε 3 μοναδικές παραλίες της Αττικής.

Παραλίες Θυμάρι

Ο οικισμός Θυμάρι βρίσκεται περίπου 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και διαθέτει δύο παραλίες: η μία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και 2 beach bar και η άλλη είναι μικρότερη, ανοργάνωτη και περικλείεται από βράχια.

Και οι δύο παραλίες έχουν πεντακάθαρα νερά, αρκετά ζεστά -καθώς ο ήλιος «πέφτει» κάθετα και τα ζεσταίνει πολύ-, ενώ διαθέτουν έναν συνδυασμό από ψιλή άμμο και ζεστό χαλίκι. Εξίσου απολαυστική με την ίδια τη θάλασσα είναι και η παραλιακή διαδρομή που θα διασχίσετε για να φτάσετε, καθώς και τα φρέσκα θαλασσινά στα κοντινά ταβερνάκια.

Δείτε το βίντεο:

Παραλία Μικρό Καβούρι

Μια από τις πιο εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Αττικής, το Μικρό Καβούρι είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό μπάνιο, στην σκιά του πιο «κοσμοπολίτικου» Μεγάλου Καβουριού. Τα νερά είναι ζεστά, η αμμουδιά καθαρή και θα μπορέσετε να βρείτε σκιά είτε κάτω από κάποια από τις ψάθινες ομπρέλες, είτε κάτω από τα ψηλά, καταπράσινα δέντρα που πλαισιώνουν την παραλία.

Δείτε τη φωτογραφία:

https://www.instagram.com/p/CewUkoGtiVm/

Παραλία Δασκαλειό

Μία πολύ καλή επιλογή για το φθινοπωρινό σας μπάνιο είναι το Τρίτο Λιμανάκι του Δασκαλειού, ένας μικρός, απάνεμος κολπίσκος που θα σας προστατεύσει από το δροσερό αέρα του Σεπτεμβρίου. Το Δασκαλειό είναι ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά μπάνια, καθώς τα ρηχά, καθαρά νερά του εξασφαλίζουν πως το μπάνιο σας δεν θα είναι και τόσο παγωμένο, αφού το νερό ζεσταίνεται από τις αχτίδες του ηλίου.

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ