25η Μαρτίου: Παρέλαση με τέσσερις μαθητές στην Ερεικούσα

Με μόλις τέσσερις μικρούς μαθητές -τρεις του Δημοτικού και έναν του Νηπιαγωγείου- πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (25/3) η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην ακριτική Ερεικούσα (βόρεια της Κέρκυρας) των 70-80 μόνιμων κατοίκων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, φέτος μετά από δεκαετίες, λειτουργεί για πρώτη χρονιά το σχολείο και οι λιγοστοί κάτοικοι ήταν για μία ακόμα φορά συγκινημένοι σε εθνική επέτειο, να βλέπουν μικρά παιδιά να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία.

Παρέλαση στην Ερεικούσα για την 25η Μαρτίου

Στην Ερεικούσα έφτασε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση, προσκεκλημένος από τη δασκάλα του σχολείου.

Η ζωή στην Ερεικούσα των 80 μόνιμων κατοίκων

Μιλώντας στο MEGA λίγο πριν την παρέλαση, η παιδαγωγός, Μαρία Δασκαλομαρκάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχει τις προκλήσει τους το να μένεις σε ένα τέτοιο τόπο. Η ζωή όμως εδώ κυλάει διαφορετικά, είναι πολύ ήρεμη».

Η νηπιαγωγός, Μαρία Χονδρογιάννη, σημείωσε πως τα παιδιά έχουν συνηθίσει αυτήν την καθημερινότητα.

«Είναι πιο οικογενειακά όλα εδώ. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 70 -80 άτομα. Το νηπιαγωγείο συντηρήθηκε φέτος καθώς δεν υπήρχε μέχρι πρότινος. Όπου υπάρχουν παιδιά θα πρέπει να υπάρχουν σχολεία. Μακάρι να έρθουν και άλλοι άνθρωποι εδώ», είπε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ