25η Μαρτίου: Δείτε live τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Εθνική εορτή η σημερινή ημέρα καθώς τιμάται η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κατά την οποία θεωρείται εθιμικά ότι άρχισε η Ελληνική Επανάσταση κατά των Οθωμανών Τούρκων. Μάλιστα, η ιστορική επέτειος έχει και θρησκευτική χροιά, εφόσον συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώνονται με τις μαθητικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα, αλλά και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ενώποιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Live streaming της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου

Η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα αρχίσει, στην Αθήνα, στις 11 το πρωί και θα μεταδοθεί live από την ΕΡΤ, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX. Επίσης, στη στρατιωτική παρέλαση θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς και – μεταξύ άλλων – θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.

Ακόμα, θα παρελάσουν φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και, πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα γίνουν και διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ