25η Μαρτίου: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ημερομηνία που εορτάζεται και τιμάται η έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στη στρατιωτική παρέλαση έλαβαν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς και – μεταξύ άλλων – θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.

Ακόμα, παρέλασαν φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες

parelasi1

parelasi2

parelasi3

parelasi4

parelasi5

parelasi6

parelasi7

parelasi8

parelasi9

parelasi10

parelasi11

parelasi12

parelasi13

Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και, πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα γίνουν και διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Δείτε βίντεο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ