19χρονος Κιβωτός του Κόσμου: «Τον γνωρίζω, λέει ψέματα», αναφέρει πρώην φιλοξενούμενος

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις δομές της σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου στέκεται ένας πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του Κόσμου, έπειτα από τις καταγγελίες που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου στέκεται επώνυμα ένας πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του Κόσμου, έπειτα από τις φρικτές καταγγελίες που έχουν προκαλέσει σοκ. Ο Ανδρέας Μαρινιάκ με καταγωγή από την Ουκρανία, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στην τηλεόραση του Alpha και υποστήριξε ότι γνωρίζει τον 19χρονο που κατήγγειλε για ασέλγεια υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής της ΜΚΟ. Ο ίδιος στράφηκε κατά του καταγγέλλοντα, υποστηρίζοντας ότι όσα λέει είναι ψέματα.

«Τα παιδιά που βγαίνουν και καταγγέλλουν τα ξέρω στην πλειοψηφία τους και μπορώ να τα αναγνωρίσω και μόνο από τις περιγραφές. Τον 19χρονο τον γνωρίζω και τι άνθρωπος είναι, γιατί μαζί μεγαλώσαμε. Μπορεί πλέον να μη θέλω να έχω κάποια επαφή μαζί του, μετά απ’ όλα αυτά που έχουν συμβεί, αλλά γνωρίζω τον χαρακτήρα του» δήλωσε στην εκπομπή ο νεαρός και στη συνέχεια υποστήριξε ότι ήταν και εκείνος παρών στο περιστατικό που καταγγέλλει ο 19χρονος.

antonios 3

”Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιο παιδί μόνο του στο δωμάτιο του ιερέα”

«Γνωρίζω τι του προσέφερε η Κιβωτός και προσωπικά ο πάτερ Αντώνιος, ότι τον μάζεψε από μια περιοχή, του έδωσε τη βοήθεια να πάει σχολείο, στήριξε την οικογένειά του που είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και τον αδερφό του που τον αποκατέστησε. Και τώρα γυρίζει μετά από τόσο καιρό και καταγγέλλει αυτά τα ψέματα; Είναι ανυπόστατα. Γνωρίζει κι ο ίδιος ότι ήμουν μπροστά και μπορώ να τα διαψεύσω» υποστήριξε ο Ανδρέας Μαρινιάκ.  «Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιο παιδί μόνο του στο δωμάτιο του ιερέα. Αυτό απαγορευόταν από όλα τα πρωτόκολλα, δεν ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει. Δεν υπήρξαν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι μεγαλύτερη απόδειξη στα λόγια μου δεν υπάρχει απ’ το ότι βγαίνω δημόσια με το όνομά μου», πρόσθεσε.

Κιβωτός του Κόσμου – Η μαρτυρία του φίλου του 19χρονου

Φίλος του 19χρονου που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο τον ιδρυτή της Κιβωτού, μίλησε στον ΣΚΑΪ και ανέφερε: «Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Είμαι φίλος του παιδιού που υπέστη την κακοποίηση». «Εκείνο το βράδυ δεν είχα νέα του, δεν είχαμε επαφή. Αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα τον βρήκα ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε ζούσε με έναν φίλο του. Είχε φύγει από τη δομή μετά από κάποια περιστατικά». «Ξεκίνησε να μου εξιστορεί όλα με τη σειρά πώς και τι έγινε. Μου είπε ότι εκείνο το πρόσωπο – που δεν είναι αυτό που φαίνεται – μου είπε για τον πατέρα Αντώνιο» ανέφερε ο φίλος του 19χρονου.

«Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά. Ήταν μαζί σε όλα τα ταξίδια σε όλες τις δομές Αυτό που μου περιέγραψε πως έγινε ήταν από τα 15,5 – 16,5 , Η σεξουαλική κακοποίηση δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουν μαζί στο κρεβάτι. Η κιβωτός παρέχει στέγη στη μητέρα του, επιδόματα για να μπορέσει να ζήσει, ο πατέρας Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Κάποια στιγμή έσπασε όλο αυτό».

Ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με «σωματοφύλακες»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το MEGA, ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με κάποιου είδους «σωματοφύλακες» από παιδιά που ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών και μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες συμπεριφέρονταν πολύ άσχημα στα παιδιά. «Ήθελε να εξουσιάζει, να έχει την κουστωδία γύρω του, ήθελε να τον αποκαλούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

Θείος 19χρονου: «Ο πατήρ Αντώνιος διάλεγε τα παιδιά για τις κρουαζιέρες»

Ο θείος του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου της «Κιβωτού του Κόσμου», που κατήγγειλε πρώτος τον πατέρα Αντώνιο, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με ορισμένα από τα φιλοξενούμενα παιδιά. Ο θείος του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου της «Κιβωτού του Κόσμου», από την καταγγελία του οποίου ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για ασέλγεια και κακοποίηση των παιδιών μίλησε στο MEGA για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου μαζί με κάποια από τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Ο θείος του 19χρονου αναφέρει πως ο πατήρ Αντώνιος επέλεγε ο ίδιος ποια παιδιά θα τον συνοδεύσουν, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν αγόρια. «Πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στην Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες στις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”…και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος» περιγράφει ο θείος του 19χρονου, αναφορικά με τα όσα έταζε ο πάτερ Αντώνιος στον ανιψιό του. Αποκαλύπτει πως την περίοδο των Χριστουγέννων εργαζόμενοι της δομής δεν επέτρεψαν στους συγγενείς των παιδιών να τα επισκεφθούν με την πρόφαση των συνεπειών – τιμωριών. «Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν» καταλήγει ο θείος του 19χρονου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ