18 – 30 εμβόλιο: Ανοίγουν επίσημα όλα εκτός της Astrazeneca

18 – 30 εμβόλιο: Με Johnson, Pfizer και Moderna για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται από τους νέους να εμβολιαστούν, με τα πρώτα 50.000 ραντεβού για το εμβόλιο της Johnson & Johnson να «εκτοξεύονται» σε διάστημα λίγων ωρών. Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας, ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο 65.000 νέοι, ενώ πολύ περισσότεροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Στο σημείο εκείνο, ο κ. Γεωργαντάς επισημοποίησε ότι στο άμεσο διάστημα θα ανοίξουν τρεις τύποι εμβολίων για τους 18 έως 30 ετών.

«Σε αυτή τη φάση περιμένουμε καινούριες παραλαβές του εμβολίου Johnson & Johnson, όμως σύντομα θα δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζονται οι έως 30 ετών με τρία εμβόλια», τόνισε.Ερωτηθείς σχετικά, ο Γ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια για τους 18 έως 30 ετών θα είναι αυτά της Johnson, της Pfizer και της Moderna -δηλαδή όλα, πλην του AstraZeneca.

Τι ισχύει για όσους νόσησαν

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε στη συνέχεια και για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. «Με πολύ μεγάλη επιτυχία από χθες το πρωί εξελίσσεται το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού. Έχουν εκδοθεί 81.200 πιστοποιητικά μέχρι το βράδυ της Τρίτης», υπογράμμισε. Μέχρι στιγμής, το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σε «επτά χώρες, μαζί με την Ελλάδα. Σύντομα αναμένουμε να προστεθούν και οι υπόλοιπες. Σε Ενωσιακό επίπεδο θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου», τόνισε.

Τέλος, ο Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στον κανονισμό που θα ισχύσει για τους εμβολιασμούς και όλους όσοι νόσησαν από κορωνοϊό. Ο υφυπουργός είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για τη δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ