Μεταξωτές μαξιλαροθήκες: Πώς βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων

Οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς τονίζουν για τα οφέλη του μεταξιού και προβάλλουν την υπεροχή του αναφορικά με τη μαξιλαροθήκη από μετάξι έναντι άλλων υφασμάτων. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες φαίνονται σίγουρα ο κατάλληλος τρόπος αν θέλετε μια πολυτελή, λαμπερή αισθητική κρεβατοκάμαρας. Όμως, δεν είναι ικανές μόνο γι’ αυτό, καθώς, όπως αποδεικνύεται, βοηθούν και στην πρόληψη των ρυτίδων.

Ο ισχυρισμός ότι η λεία υφή των μεταξωτών μαξιλαροθηκών είναι απαλή για το δέρμα και μπορεί να μειώσει τις λεπτές γραμμές, ενώ οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες μπορεί να προκαλέσουν τσακίσεις στο δέρμα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου, είναι αληθινός σύμφωνα με τους ειδικούς και όσα αναφέρει το Woman & Home.

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες για την πρόληψη των ρυτίδων

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

«Ναι, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορούν να αποτρέψουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες», λέει η Dr. Tara Francis γιατρός αισθητικής και ιδρύτρια του Enhance by Dr. Tara. «Το μετάξι περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού των κυττάρων του δέρματος και στην πρόληψη του σχηματισμού των ρυτίδων. Φροντίζετε πάντα να ελέγχετε ότι χρησιμοποιείτε μαξιλάρι που είναι κατασκευασμένο από καθαρό μετάξι και όχι από συνθετική μορφή».

«Οι ρυτίδες είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας της γήρανσης, οι οποίες εμφανίζονται καθώς τα φυσικά επίπεδα κολλαγόνου του σώματός μας μειώνονται. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης παράγοντες του τρόπου ζωής και του περιβάλλοντος που μπορούν να τις επιδεινώσουν», εξηγεί η Nina Prisk εγγεγραμμένη στο NMC ανεξάρτητη νοσοκόμα συνταγογράφος.  

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Όταν κοιμόμαστε, το δέρμα του προσώπου μας πιέζεται στο μαξιλάρι προκαλώντας την εμφάνιση ρυτίδων. Για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί φυσικά να έχει μόνιμες επιπτώσεις στο δέρμα. Ωστόσο, ο ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να είναι ευεργετικός για το δέρμα για διάφορους λόγους.

Η τριβή που προκαλούν ορισμένα υλικά, όπως το βαμβάκι, μπορεί να σημαίνει ότι το δέρμα σύρεται ή τραβιέται όταν μετακινείστε τη νύχτα. Ωστόσο, επειδή η επιφάνεια του μεταξιού είναι λεία, το δέρμα σας γλιστράει πιο εύκολα πάνω του, βοηθώντας αποτελεσματικά στη μείωση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου, όπως αναφέρει το Woman & Home.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ