Δέκα τρόποι για να κάνετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγάλο

Το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να σας κάνει να νιώθετε ήρεμες και άνετες, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν ξυπνάτε το πρωί και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Το να έχετε έναν μικρό χώρο δεν είναι απαραίτητο ότι θα σας εμποδίσει να νιώσετε το ίδιο όμορφα και άνετα, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγάλο.

Χρησιμοποιήστε ριγέ χρώμα ή ταπετσαρία

Όπως και τα τα ριγέ ρούχα που δίνουν την ψευδαίσθηση ενός ψηλότερου ή ευρύτερου πλαισίου σώματος, οι ριγέ τοίχοι μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο. Με το βάψιμο ή την ταπετσαρία σε κάθετες ή οριζόντιες γραμμές, μπορείτε να επιμηκύνετε την κρεβατοκάμαρα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Μικρό υπνοδωμάτιο

Επιλέξτε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα

Ακριβώς όπως χρησιμοποιώντας ουδέτερα ή ανοιχτά χρώματα στους τοίχους, έτσι και η διακόσμηση με μια ουδέτερη χρωματική παλέτα βοηθά στην αύξηση του χώρου. Όχι μόνο το υπνοδωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο με την αντίστοιχη διακόσμηση, αλλά κάνει, επίσης, τη διακόσμηση και την εναλλαγή εποχιακών αντικειμένων πολύ πιο εύκολη.

Διακοσμήστε σε παρόμοιες αποχρώσεις

Αν προτιμάτε χρώμα στο χώρο σας, αντί για τους ουδέτερους τόνους, φροντίστε να επιλέξετε παρόμοιες παλέτες και να κρατήσετε έναν ή δύο τόνους. Οι πάρα πολλές χρωματικές επιλογές μπορούν να κάνουν την κρεβατοκάμαρα να φαίνεται πολύ φορτωμένη και, επομένως, μικρότερη. Οι συμπληρωματικές αποχρώσεις του ροζ με τις πράσινες αποχρώσεις, για παράδειγμα, είναι διακριτικές, ενώ εξακολουθούν να προσθέτουν μια σπιρτόζικη πινελιά στον προσωπικό σας χώρο.

Μικρό υπνοδωμάτιο

Αξιοποιήστε τον κατακόρυφο χώρο στον τοίχο

Οι ψηλές βιβλιοθήκες, οι σκάλες ή οι μονάδες ραφιών στους τοίχους βοηθούν να τραβήξετε το βλέμμα προς τα πάνω, κάτι που μπορεί να κάνει την κρεβατοκάμαρα να φαίνεται μεγαλύτερη. Επιπλέον, παρέχουν ουσιαστική αποθήκευση σε έναν κατά τα άλλα περιορισμένο χώρο.

Κρεμάστε μακριές κουρτίνες

Οι κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα προσελκύοντας τα βλέμματα προς τα πάνω σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Μπορούν να δώσουν μια δραματική αίσθηση ενώ καταλαμβάνουν περιορισμένο χώρο. Φροντίστε μόνο να επιλέξετε ανοιχτόχρωμες και ελαφριές σε υφή κουρτίνες.

Ή πείτε όχι στις κουρτίνες γενικότερα

Εναλλακτικά, το να μην τοποθετήσετε καθόλου κουρτίνες μπορεί να επιτρέψει στο φυσικό φως να πλημμυρίσει το υπνοδωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι.

Μικρό υπνοδωμάτιο

Κρεμάστε ένα statement φωτιστικό

Μπορείτε να συνδυάσετε ένα έργο τέχνης με ένα statement φωτιστικό για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Σκεφτείτε έναν μεγάλο πολυέλαιο ή ένα φωτιστικό από μπαμπού και η εστίαση του βλέμματος θα φτάσει αμέσως σε αυτό, κάνοντας την κρεβατοκάμαρα να μοιάζει αμέσως μεγαλύτερη.

Επιλέξτε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Το να έχετε λιγότερα έπιπλα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι μια καλή ιδέα γενικά. Αναζητήστε κομμάτια που είναι για πολλαπλές χρήσεις, όπως ένα μπουντουάρ μακιγιάζ που λειτουργεί ως γραφείο εργασίας στο σπίτι ή μία συρταριέρα με επιφάνεια για γραφείο και συρτάρια για τα σεντόνια ή οτιδήποτε άλλο.

Μικρό υπνοδωμάτιο

Βρείτε ένα λεπτό πλαίσιο κρεβατιού

Η τοποθέτηση ενός λεπτού πλαισίου κρεβατιού σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο βοηθά στο να μην υπερφορτωθεί ο χώρος. Ένας λεπτός μεταλλικός σκελετός, ειδικά σε ανοιχτό χρώμα, θα κρατήσει το δωμάτιο μεγαλύτερο από ό,τι είναι.

Διατηρήστε το πάτωμα όσο το δυνατόν πιο καθαρό

Το να διατηρείτε το πάτωμα του υπνοδωματίόυ όσο πιο καθαρό γίνεται θα βοηθήσει το χώρο σας να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είναι. Η συσσώρευση ακαταστασίας οπουδήποτε μπορεί να συνωστιστεί σε ένα δωμάτιο, αλλά στο πάτωμα αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό κατά την είσοδό σας στο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ