Γαλλία: Μετά από συναυλία-φιάσκο, ο δήμαρχος της Νίκαιας επιβάλλει τη χρήση μάσκας

Έπειτα από μια συναυλία στη Νίκαια, όπου τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό δεν τηρήθηκαν, ο δήμαρχος της πόλης στη νοτιοανατολική Γαλλία Κριστιάν Εστροζί ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επιβάλει τη χρήση της μάσκας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώνονται εκεί, ενώ ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση να κάνει το ίδιο.

Η συναυλία του The Avener πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ σε ένα ύψωμα. Το πλήθος των θεατών συγκεντρώθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ για να παρακολουθήσει τη δωρεάν συναυλία, την οποία οργάνωσε η δημοτική αρχή. Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα τεράστιο πλήθος να χορεύει, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών, αφότου η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να φορούν μάσκα για να «αποτρέψουν» κάθε κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος Covid-19 στη Γαλλία.

«Λυπούμαστε που αυτές οι συστάσεις δεν έγινε επαρκώς σεβαστές και ζητάμε από τη γαλλική κυβέρνηση να επανεξετάσει το διάταγμα σχετικά με τις μεγάλες εκδηλώσεις, προκειμένου να επιβάλει τη χρήση μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Στο #Nice06, θα είναι υποχρεωτική σε όλες μας τις εκδηλώσεις», έγραψε ο Κριστιάν Εστροζί στο Twitter. Η δημοτική αρχή, όπως και η νομαρχία, διαβεβαιώνουν πως το όριο των 5000 θεατών δεν ξεπεράστηκε σε μια περιοχή, που θα μπορούσε εκτός της Covid εποχής, να υποδεχθεί 36.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, το πλήθος ήταν πιο πυκνό σε ορισμένα σημεία λόγω των προβλημάτων στον ήχο, που είχαν ως αποτέλεσμα οι θεατές να πλησιάζουν τα μεγάφωνα. Πανό με οδηγίες για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν αναρτηθεί και σχετικά μηνύματα ακούγονταν από τα μεγάφωνα και προβάλλονταν σε οθόνες, διαβεβαιώνει μια εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας πως «η πόλη έπαιξε το ρόλο της».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ