Η νέα ανακοίνωση για τα ανοιχτά Jumbo, το ωράριο και ο κόφτης

Η νέα ανακοίνωση των Jumbo για τον τρόπο λειτουργίας από αύριο, Δευτέρα, και το ωράριο λειτουργίας.

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου όλα μας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν με την υπηρεσία του ραντεβού», ανακοίνωσε η δημοφιλής αλυσίδα καταστημάτων, σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την επαναλειτουργία της αγοράς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, προστίθεται: «Το ραντεβού ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο για 1 άτομο. Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο “βαθύ κόκκινο“, τα ραντεβού εντός του καταστήματος ΔΕΝ μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά».

Εξάλλου, τα JUMBO αναφέρουν, στην ίδια ανακοίνωση, πως «κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των Σπάτων, του Αμαρουσίου στο Avenue, στο Ίλιον στο Escape center, Θεσσαλονίκης και Πάτρας».

Αναφορικά με τη μέθοδο click inside, ο καταναλωτής καλείται να επισκεφθεί ειδική σελίδα του επίσημου ιστοτόπου της αλυσίδας, όπου μπορεί να επιλέξει κατάστημα, ώρα προσέλευσης κλπ., προκειμένου να κλείσει το ραντεβού του.

«Αφού κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης και 2 ώρες πριν το ραντεβού σας θα λάβετε email & sms υπενθύμισης του ραντεβού. Αν κλείσετε το ραντεβού σας σε λιγότερο από 2 ώρες θα λάβετε άμεσα email & sms επιβεβαίωση», αναφέρει η σχετική σελίδα των JUMBO.

Επισημαίνεται πως το παραπάνω email ή sms για το ραντεβού θα ζητείται από τις αρχές, σε περίπτωση ελέγχου των πολιτών που μεταβαίνουν για ψώνια, εν μέσω του lockdown.

Σημειώστε, τέλος, πως το ωράριο λειτουργίας των JUMBO, όπως αναφέρει η εταιρεία είναι: από Δευτέρα έως Σάββατο 08.00-20.30

Τι λέει το ΦΕΚ για το νέο SMS

Υπενθυμίζεται πως από αύριο θα κάνουμε τα ψώνια μας με το SMS στο 13032. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε χθες, «για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά/παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside) […] επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μία (1) φορά εντός ενός εικοσιτετραώρου με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Ως εικοσιτετράωρο λογίζεται το χρονικό διάστημα από τις 00.00 μέχρι τις 23.59 κάθε ημέρας.

Για τη μετακίνηση με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου του προηγούμενου εδαφίου, κάθε άτομο αποστέλλει κενό μήνυμα (SMS) μέσω του κινητού του τηλεφώνου με αποδέκτη τον πενταψήφιο κωδικό αριθμό 13032.

Στη συνέχεια λαμβάνει γραπτό απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησης για διάστημα τριών (3) ωρών από τη λήψη του απαντητικού μηνύματος, εφόσον το άτομο που αποστέλλει το μήνυμα δεν έχει ήδη μετακινηθεί για
τον ίδιο λόγο εντός του ίδιου εικοσιτετραώρου.

Κατά τη μετακίνησή του κάθε άτομο οφείλει να φέρει μαζί του υποχρεωτικά την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύει το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνό του.

Για τον σκοπό της τήρησης της δυνατότητας μετακίνησης μόνο μία (1) φορά την ημέρα και προς διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων τα στοιχεία του μηνύματος τηρούνται μόνο μέχρι τη λήξη του εικοσιτετραώρου στο οποίο αφορά το μήνυμα.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside), ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ