Μινέρβα: Απέκτησε το Pummaro από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Η Μινέρβα αγόρασε τόσο το εμπορικό σήμα Pummaro, όσο και το Pelargos από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

Η Μινέρβα κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas για την εξαγορά των εμπορικών σημάτων των Pummaro και Pelargos, ενώ απέκτησε και το εργοστάσιο της Γαστούνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές μετά την συμφωνία, σημειώνουν πως σύνολο των εργαζομένων του κλάδου τοματικών προϊόντων θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης.

Επίσης, ο Andrew Kennedy, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε., δήλωσε ότι «η πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου και την παραγωγή μακροπρόθεσμης αξίας, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε εναρμόνιση με τη διεθνή στρατηγική εστίασης του Ομίλου Unilever. Πιστεύουμε ότι η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η πλέον κατάλληλη για το μέλλον των τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου στη Γαστούνη, καθώς έχει την πρόθεση να επεκτείνει και να αναπτύξει τις μάρκες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά της, η Χρύσα Μπόνου, Γενική Διευθύντρια της Μινέρβα Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ανέφερε σχετικά: «Η απόκτηση του κλάδου τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου της Γαστούνης από την ΕΛΑΪΣ-Unilever αποτελεί μια σημαντική διεύρυνση για τη Μινέρβα, και μας δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων και προϊόντων μας. Με ιστορία σχεδόν 120 χρόνων, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να αποτελούμε σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους μας και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Σημειώνεται, πως η συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ